Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
ХуЛитери:
Нов: Darsy
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14243

Онлайн са:
Анонимни: 4316
ХуЛитери: 0
Всичко: 4316

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Август 2026 »»

П В С Ч П С Н
          12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator

С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Да летиш, да летиш…
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашите оценки

5
100%
 100%  [ 2 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 2

Автор Съобщение
competition
Модератор
Модератор

Записан(а): Apr 26, 2010

МнениеВъведено на: 04 Юни 2010 14:23:53 » Да летиш, да летиш… Отговори с цитат върни се горе

Ето ме отново пред белия лист. А мислех, че всички конкурси са свършили и най-после ще изляза във ваканция за лятото. Обаче, майка ми, реши да участва и тя в конкурси, след като видя, че аз за девет месеца спечелих 9 литературни награди и ми показа стиховете си. Боже, какво разбират възрастните от летене! Та те са потънали в прахта на сериозните неща и дори не виждат колко всъщност несериозни са те!
Преди да дойда на земята я виждах по съвсем друг начин, там отгоре. Ако знаех, че тук всички възрастни са се втурнали да отнемат опитите на децата за полет-нямаше в никакъв случай да дойда.
Всъщност, дали пък не съм дошъл точно за това? Да ви припомня какво е полет и да ви извикам: Ей, вие, безвъзвратно остарелите - ако искате да потъвате – потъвайте, но не отнемайте възможността на децата да летят!
Спомням си, когато се родих. Ето на - раждам се аз и всичко е наред - обсипват ме с любов, с грижи. Обаче скоро забелязвам, че се промъква едно голяма измама във всичко това, едно осакатяващо лицемерие - всеки около мен започва да се старае да ме учи на това или онова. Аз ги виждам - нищо не знаят, всичко, което правят е мноого далеч, от това, което трябва да правят. Виждам, че всъщност, аз трябва да ги уча... Ама нали съм все още в това малко тяло – никой не ме взема насериозно.
Добре, че дойде този конкурс и чуйте какво ще ви кажа по въпроса за летенето:
Всеки ден, всяка минута ние хората сме в състояние на летеж. На едни - крилата им са по-укрепнали и като се вдигнат във въздуха - отиват доста нависоко. Но… когато падат много боли! Счупят си туй-онуй, после пак стават. По-твърдоглавите опитват отново и отново. По-пресметливите се скътават в уютността на пухеното си юрганче и остават там до края на живота си. Ама пък после, когато си оставят тялото тук, че да се върнат в истинския си дом се оказва, че и душата им си е причупила крилата в това пухено юрганче. Те така са се размекнали, че ще трябва ангелите доста да се потрудят, та дано да им влеят сила!
Тези пък, които са се изправили и в някоя свежа, звънка утрин пак правят своя опит за летене, току-виж се изправят пред опасността някога да полетят толкова нависоко, че да изгубят земята от погледа си и съвсем да забравят да се върнат. Само, че от това ще станат много тъжни, защото за какво им е летенето там, където всичко лети?!
Така, че аз започнах да се уча да летя тук, на земята от ниското. И на вас го препоръчвам. Опитах веднъж, два пъти…на третият път успях! Само че надолу.
Летежът надолу най се отдава на хората. Добре, че Духът ни дърпа нагоре. И така Негово Величество Човекът има привилегията – с краката да стои здраво на земята, с горната си част да се рее в небесата.
А на тези, които все пак това не ги устройва ще кажа „C'est la vie”!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума