Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
ХуЛитери:
Нов: Darsy
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14243

Онлайн са:
Анонимни: 4347
ХуЛитери: 0
Всичко: 4347

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Август 2026 »»

П В С Ч П С Н
          12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator

С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Опасност от изпадане в състояние на безчадърие
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашите оценки

5
70%
 70%  [ 12 ]
4
11%
 11%  [ 2 ]
3
11%
 11%  [ 2 ]
2
5%
 5%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 17

Автор Съобщение
competition
Модератор
Модератор

Записан(а): Apr 26, 2010

МнениеВъведено на: 29 Апр 2010 14:56:01 » Опасност от изпадане в състояние на безчадърие Отговори с цитат върни се горе

Пиша си аз едно разказче за конкурса „Състояние на полет” и тъкмо да го метна, когато една мисъл щурмува изнервените ми неврони и заора в някаква мозъчна гънка:”Каквато съм си късметлийка, ще взема да спечеля първа награда и ще трябва да летя с парапланер!”
Боже, какво ли чудо на техниката е това? Май съм виждала делтапланеристи –едни прилепоподобни самоубийци, които размахват криле като Икар. Но парапланер?!? Хм, тази представка „пара-„ навява асоциации с паравоенни формирования или парамедици. Които са медици, ама не точно. Не ще да е много читава тази представка!
И после –щом лети, значи има мотор! Какво ли гориво ползват? Трябва да предупредя организаторите, че искам най-чист керосин- никакви шашми с разреждане с вода и прочие...То верно, че криза, ама ...
А на каква ли надморска височина ще летя? Трябва да се спазаря, че не искам над 5000 метра, щото исландският вулкан още бълва и ако влязат прашинки в двигателя – не ми се мисли! И трябва да почна да следя сателитните снимки на вулкана, щото той щял да спре, когато Б.Б. нареди, а той още не е. Господи, сега значи и новините ще трябва да гледам- ужас! Е-еее, всяка храборост си има предел!
И други терзания имам – щом ще летя, значи ми трябва парашут! Но дали парашутите са за еднократна употреба- нямам идея. Хубаво е моя някой да го е изпробвал, а най- добре да взема няколко резервни! Като поне единия да е в лилаво райе, за да ми отива на тоалета – така де, аз съм стилна дама! Пък може и фотографи да има, даже е желателно! Трябва да кажа и това на организаторите!
Имам и още едно притеснение – приземяването! То летеж, летеж, ама все някога трябва да кацна! Какво ли „туп” ще направя ! А щом една пеперуда, като размаха криле, и предизвиква буря в Атлантика, то аз, с моите 55 килограма какво ли торнадо ще завихря по Източното крайбрежие? Трябва да предупредят Флорида и околности! И още утре почвам диета –ако сваля десетина килца, може би приливната вълна на цунамито ще е по-малка?
И тъкмо приключих списъка със задачи за мен и предупреждения и изисквания към организаторите, когато нова мисъл като светкавица простреля последните ми спокойни неврони: ”Ами ако завали дъжд, докато аз се рея из висините? Такъв един пороен, който да ми развали прическата и размаже грима?!? А аз съм в състояние на безчадърие?”
Не! Всичко друго, само това –не! Пък и двата чадъра в къщи са развалени! Значи номер 1 в списъка – поправка на чадърите! И даже по-добре да тичам сега, че да не затворят чадърджийницата! Хвърлям писалката, грабвам чадърите и летя...по стълбите! Едно глухо „туп” увенча моите усилия!
Да сте слушали сводката за сеизмичната активност днес?Wink
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
nellnokia
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Mar 03, 2010

МнениеВъведено на: 26 Май 2010 15:46:15 » състояние на безчадърие Отговори с цитат върни се горе

Харесвам креативността на авторите... Нови думички! Браво!
vicont
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Feb 15, 2010
Място: Маями, Флорида

МнениеВъведено на: 26 Май 2010 15:50:46 » Отговори с цитат върни се горе

Това е не само креативност, но и великолепно чувство за импровизация... Чудесна словесна еквилибристика с тезата на темата!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
dimension
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Mar 15, 2007
Място: Русе

МнениеВъведено на: 26 Май 2010 18:18:55 » егати късмета Отговори с цитат върни се горе

Фантазирах си и аз (истина ви казвам!)
за конкурса да пратя поезия, проза…
Ала се снишавам - `ми `ко веднъж спечеля?
Егати късмета - с аерофобията моя…
----------
А ти - ако трябва, тичай овреме и до психолога.
Laughing Laughing Laughing
ina_krein
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Apr 15, 2010
Място: гр.София

МнениеВъведено на: 31 Май 2010 11:31:04 » Отговори с цитат върни се горе

Интересен изказ, нестандартен поглед върху темата.

ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Oct 12, 2007

МнениеВъведено на: 31 Май 2010 19:06:50 » Отговори с цитат върни се горе

Страхотно разказче, но за друг конкурс.
Жалко, че авторът не е изчакал за да го пусне в "Очи за себе си-2011".
svetlanal
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Mar 23, 2007

МнениеВъведено на: 07 Юни 2010 02:37:33 » Отговори с цитат върни се горе

"Да сте слушали сводката за сеизмичната активност днес?"
Слушали сме я ние, слупали сме я, ама някой май не е гледал релкамите! Вятър, прическата не мърда, дъжд, нищо й няма, вулкан, цветът се запазва, обемът не мърда. Чадъри?! Фоторепортерите какво ще снимат, а?! Я бегом за риванол, ако нещо има на коляното след това "туп", дето го чухме и на село и след това полет до фризьора, че...нищо се не знае!!! Късмет!!!
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума