За любовта като дефект от първа необходимост

Автор: ufff
Дата: 22.08.2008 @ 09:37:01
Раздел: Хумор и сатира


не е смешно, щот` е есе


Няма по-експлоатирана тема от любовта. Може би в съвремието я конкурира футболът, но има да и гълта праха, исторически погледнато. Любовната теория е винаги свежа (евъргрийнеста чак), защото постоянно се допълва с нови хипотези, чието доказване е все предстоящо и никога настоящо. Едно обаче се знае със сигурност –
няма крива и права любов. Или е любов, или не е. Т.е. тън-мън няма.

Дотук добре (както казал един, когато стигнал десетия етаж, падайки от небостъргач). Ами сега? Как да я разпознаем веднага: е ли, не е ли? И това си има отговор: няма как. Освен ако не приложим ненаучни методи. Любовта е доказана лудост, така че рациото само се пречка. За изследване биохимията на мозъка в периода на романтичната любов бяха наградени (обаче с антинобел, защото не върви някак си да е Нобелова награда, бидейки пълно с компромати вътре) химиците от университета в Пиза, тъй като доказаха, че химическите процеси на мозъка в периода на романтичната любов са сходни с процесите в мозъка на шизофреника. Край на цитата.
(Прекъсване за реклама: посетете кинофестивала „Любовта е лудост” от 29 август до 4 септември тази година . Часовете и мястото са известни.)
Ето, вече имаме два сигурни отговора. Следователно губим интерес към тях и продължаваме смело по трета точка: че любовта е сляпа. Тази теза е подкрепена с най-много доказателства, но тук, неизвестно защо, изследователите продължават да копаят. И колкото повече копаят, по-непрогледно става. Странното е, че на този неадекватен процес мнозина му казват творчество и нещо повече – любовно творчество. А всъщност е подробност от пейзажа на нонсенсите, чийто частичен синоним е `безкраен празник` на всеки четири години - най-дългата мерна единица за романтична любов според учените. Любовта по останалите параграфи продължава още известно време. Но колко известно - това не ми е известно. Трябва да поживеем, за да видим. Или чуем. Или прочетем по вестниците. Или ни го покажат по телевизията. Казва ли ти някой? Търпение му е майката. По-нетърпеливите да си го изчислят. Може да се окаже доживотно. Лошо няма! :)


Следва продължение. Не какво да е, а някакво. С друго заглавие.

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=94687