Екзотично ченге

Автор: tzvetcomarinov
Дата: 05.04.2016 @ 13:41:19
Раздел: Романи


Предстояха вече по-сериозни събития, това се усещаше и от двете страни. Налагаше се известна предварителна настройка и въздействие към някои от замесените. Особено внимание изискваше да има за съдия Преслава Кортенска и беше оправдано не заради стройната фигура или прекрасните очи, а защото юристката може да вземе и пряко участие в тях.
Процесът, който Миладинов приключи неотдавна, трябва да и е намекнал на госпожицата, че колелото ще се завърти на по-високи обороти. От него вече нещата дадоха признаци и на отшумяване, но като нищо един малко по-дързък полъх и облаците да се върнат отново над главата й.
Капитан Миладинов нямаше роднински връзки с въздушните течения, но искаше поне да опита и направи нещо в полза на своята разработка. До сега така и не разбра странния навик на съдииката да вечеря без компания. Ето я отново. С изискани на ръцете и приборите движения, да гощава стомаха си, а другите столове около нея празни.
-Добър вечер и приятен апетит - пожела и капитанът.
Недочакал покана, той побърза да седне. Погледнаха го, но за секунда и нито една повече. Въображението му изглежда съвсем е прегряло, щом очакваше движението на чашата вместо в посока на привлекателните устни, да плисне съдържанието към неговото лице. След глътките вино, тишината продължи невъзмутимо да се изтяга между двамата като ленива котка на припек. Добре, че обслужващият персонал е в пълен синхрон с реномето на заведението.
-Какво ще си поръча, господинът?
Усмивката на момичето е несполучлив опит да разведри въздуха край масата.
Френски коняк, ако обичате. И нещо сладко към него.
Погледът отсреща изпревари гласа на сервитьорката. Някаква смесица е от яд и присмех.
-Какво да бъде?
Мълчанието винаги е израз на деликатност от клиента, разбраха го точно и съвсем правилно.
-Ще се доверите ли на моя вкус? - попита момичето
-Да - машинално потвърди спецът по борба с организираната престъпност.
Интересуваше го много повече, какви ще са първите думи на младата съдийка, а не поднесеното в чинийката след малко. Напрегната е, това личи ясно. Сякаш ще произнася своята първа присъда в залата, а се опитва да бъде забавна.

Цветко Маринов

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=184068