Коледна промоция

Автор: dimitech
Дата: 18.12.2008 @ 10:15:24
Раздел: Избрано хумор и сатира


Всеки паркирал пред гаража получава безплатно каноколит в ключалките!
Всеки пети паркирал – допълнителен бонус – уплътняване с монтажна пяна във фугите на вратите, предния и задния капак!
Промоцията важи до изчерпване на броя на паркиралите пред гаража!

Е – не стига че снасям по 50 лева наем за гаража на месец, ами не мога и да си го ползвам.
Миналия ден обиколих всички офиси и магазини около дома – да питам случайно черното Ауди А4 дали не е на някой клиент – на всякъде вдигат ръце. Вчера като го видях същото Ауди паркирано пред гаража и направо побеснях; влезнах в кабинета на жената и взех дебелия черен перманентен маркер и му написах на предното стъкло:

КОЛЕДНА ПРОМОЦИЯ!
Всеки паркирал пред гаража получава безплатно каноколит в ключалките!
Всеки пети паркирал – допълнителен бонус – уплътняване с монтажна пяна във фугите на вратите, предния и задния капак!

После доволен от себе си паркирах дъртото Пежо с теглича опрян до аудито на скорост и с дръпната ръчна спирачка и си се качих нагоре да си продължа вечерта; Не е да речеш че няма места – места има колкото искаш, ама 50 метра пеша по тротоара са адски дълго разстояние.
Налях си два пръста домашна сливова и се замислих за други варианти на текстове, които биха били подходящи за писане с перманентен маркер на предно стъкло. Например:

- Ей, много хубави зимни гуми Michelin 195/65/15 – точно моя размер, а и джантите ще станат на моята кола!

- Днес паркиране пред гаража, утре паркиране пред автостъкла Кобра в търсене на ново задно стъкло!
- Продажба на вентили и вулканизация на срязани гуми – на Пещерско шосе на половин километър от тук в посока Смирненски.
- Монтажна пяна в ауспуха – гаранция за 100% намаляне на вредни емисии в атмосферата.
- Кило захар в резервоара – стиска ли ти да запалиш двигателя?! – и от пакетче захарче за кафе разсипани кристалчета захар около капачката на резервоара и оставена отворена вратичката на капачката на резервоара.

Едно от решенията, които ми хрумнаха беше вдигане на крик на Аудито от четирите края поотделно и четирите гуми да стъпят по на две или три тухли-четворки взети назаем от строежа до нас; да го вдигна на пиедестал – па нека си го сваля – с моя големия крик тип крокодил, който стои в гаража ше го вдигна на половин метър от земята – а нека наглия водач паркиращ пред чужди гаражи да се пробва с малкото крикче на колата да я сваля.
А бе поне още пет – шест варианта бях измислил снощи, ама днес вече съм ги забравил.
Приготвил съм се за сериозен психологически натиск - ако и днес го видя паркиран;
Всъщност бих могъл да го заклещя с някой камион, ама така бих блокирал цялата улица; а останалите съседи с нищо не са виновни, че да страдат заради някой на когото му липсват първите 14 години.

Спомних си и преди години, когато още живяхме на квартира на “Велико Търново” 10 една аларма ни беше подлудила няколко поредни нощи.
Тогава му оставих любовно писмо напредното стъкло, затиснато с перото на чистачката.
Текста беше горе-долу следния:

Уважаеми собственико на автомобил VW Golf 3, PB1234XA,(Регистрационния номер, естествено не е същия – забравил съм го, но червения триврат голф тройка си го спомням).
Вече няколко нощи воят на алармената инсталация на притежавания от вас автомобил изнервя живущите в съседство граждани. И мен. Вероятно прага на чувствителност на датчиците на алармената Ви инсталация е много нисък – щом се задейства от стъпките на преминаващите покрай нея котараци, от люлеенето на листата на липата и от повеите на нощния пловдивски вятър.
За съжаление като страничен ефект се получи няколконощно недоспиване от моя страна, и като краен ефект – много ми се снижи прага на дразнимост. Затова в мен зрее идеята да се обадя на мои познати, които се занимават с автомобилен бизнес, които от своя страна биха се свързали с други техни познати, които се занимават с полу-легален автомобилен бизнес, които пък вече биха се свързали със съвсем трети техни познати, занимаващи се с абсолютно нелегален автомобилен бизнес и биха намерили решение на моя (а и на всички съседи) проблем с недоспиването и с понижаване на прага на дразнимост.
Така, в една хубава лятна пловдивска нощ аз ще спя спокойно, и леко усмихвайки се на сън, а автомобила VW Golf 3 ще обезпокява съня на гражданите живущи в някой друг блок, на някоя друга улица, на някой друг град, най-вероятно и в някоя друга държава.
Затова най-учтиво Ви моля – изключвайте алармената си инсталация, когато паркирате пред блока ни. Или подменете настройките на датчиците си.
С любов (и дяволита усмивка) – един напоследък недоспиващ си гражданин.

***

Днес сутринта на излизане за детската градина с щерката за ръка Аудито вече бе изчезнало, а на теглича на Пежото също нищо му нямаше;
Точно както изчезна воят на алармата на Голфа, заедно с Голфа преди години…тоя човек не го видях повече да паркира пред блока; надявам се няма да видя повече и Аудито пред гаража си.
Иначе ще се наложи да ставам по-изобретателен в заплахите си.


Митака - Пловдив

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=101090