Дегустация
След като налея в чаша виното, поглеждам към светлината, за да преценя прозрачността, а и дали прави синджирче на границата с въздуха, после леко поклащам и помирисвам, за да усетя плода, след което отпивам малка глътка, докоснал преди това с език влагата по чашата, жабуркам леко, за да преценя с вътрешната страна на бузите си тръпчивостта, а през небцето - плътността. И изплювам. Избърсвам с кърпичка устните си, и казвам, с мек тембър: Мдаа, "Мерло", младо, леко и пивко, реколта 2016, Производител Изба "Киро адвокатин".
Едно време, в студентските си години, бях добър дегустатор на вино. И често ме канеха на дегустации, дори и в Изба "Евксиноград" съм бил. Славни времена бяха. Дегустирах хубави вина, бях търсен дегустатор. А и да си призная, покрай дегустациите винаги имаше и хубави жени. Разбира се, че и млади и отлежали, като виното...Но това е друга дегустация.
И все така сладостно прецизна.
И все още вълнуваща.
от брега...
Markoni55 ХуЛитер
Записан(а): Dec 13, 2003
Място: Варна
Въведено на:
17 Фев 2021 15:55:41 » Киро адокатина си го бива - виното , де
Наздраве! Пий - не плюй, моля те! Нищо че такава е практиката.
_________________ За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Lirik1 ХуЛитер
Записан(а): Jun 01, 2020
Въведено на:
17 Фев 2021 23:01:19 »
Ще ти издам малка тайна като се видим...Поздрави!
Lirik1 ХуЛитер
Въведено на:
20 Фев 2021 02:29:26 »
Много си добър, докторе...а няма нужда, 50 лева стигат :lol:
Lirik1 ХуЛитер
Въведено на:
23 Фев 2021 02:42:17 »
Не плюя кого да е, Мам, нали... :lol:
geostal ХуЛитер
Записан(а): Nov 22, 2007
Място: Някъде по долното течение на р.Марица
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума