Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 808
ХуЛитери: 3
Всичко: 811

Онлайн сега:
:: pinkmousy
:: Albatros
:: rajsun

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - "Очи към себе си" 2018 - участници, резултати...
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 04 Апр 2018 19:21:48 » отнесох се за малко и тук завряло здраво Отговори с цитат върни се горе

Ще се повторя, но ми е тъжно, че на канкурса се гледа само от гледна точка на оценяване и отличия. Признавам, че реакцията на Влад/ Матадор ме огорчи и много разочарова. Толкова много и излишен патос ми дойде в повече.
Да Джой определено беше един много добър коректив. Ние всички сме обсебени от собственото си величие и не винаги можем да видим нещата от страни. Надявам се, искрено се надявам да не даде воля на емоциите си.
За журито и прочитането на всички произведения - ние с Женя реално прочетохме всичко. И не отнема един ден. Някои произведения четох по няколко пъти. Не винаги човек може да се концентрира моментално и да прецени творбата, ако през деня е решавал други проблеми. Не мога да поискам от когото и да е същото усилие. През различните години съм привличала различни хора точно поради тази причина. Няма нищо лошо произведенията да бъдат оценявани и от странични наблюдатели.
За допълните произведения- Никога не сме определяли твърдо бройката за оценяване. Оценявали сме и по 25 в категория, тогава когато участващите произведения бяха много. Ако обърнахте внимание в категория поезия номинираните бяха 10, в категория проза - 12, точно по причина че добавихме още две заради равностойността на произведенията.
Ще ми се да запазим добрия дух и чувството си за хумор. Още съм под емоциите на прекрасната среща, която отново ни събра.
Моля се с Жорето да удържим това любимо местенце - галерия "Арт Маркони". Ширещата се бездуховност, обедняване и икономическо затъване на страната рефлектира върху изкуството в цялата си сила. Щастливи сме да споделим с всички вас това естетическо убежище. Вероятно и за Женя нещата не са толкова розови, но тя продължава да сбъдва мечтата - 3 дни във Виена. На фона на всичко това дребните ежби просто ми се струват нелепи. Нека се издигнем над сеутата сиV

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
Vlad_Ongyl
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 01, 2007
Мнения: 168
Място: По света и у нас

МнениеВъведено на: 04 Апр 2018 21:54:17 » Отговори с цитат върни се горе

Отговор до joy_angels
Госпожо Радост Ангелова, т.нар. от Вас „недопустими текстове за коментирането“ бяха единственият начин да се опитам да защитя текста си от неподкрепеното с никакви аргументи обвинение, без да изляза наяве като автор на текста, което би го дисквалифицирало веднага. Ако смятах, че обвинението е основателно, щях да поискам още тогава от админите разказът ми да бъде изваден от по-нататъшно участие. Сега виждам, че сте прочела и другите два текста, единият от които определено исках да предизвика реакция (уви, безуспешно) от страна на хората, отправили обвинения за връзката му с някакъв известен само на тях „виц“. (Между другото, разказът като цяло се базира на реална случка – с няколко добавени персонажа, друго място на действието и добавени реплики. Но това едва ли представлява интерес за Вас, моля да бъда извинен за отклонението.)
Ако сте смятала, че разказът ми има някаква връзка с някакъв „виц“, отново казвам това, което мисля – редно беше още в първия си коментар да посочите тоя виц и да оставите послечетящите и евентуалнокоментиращите да преценят годността на Вашето обвинение. Вместо сега да изсипвате нови обвинения след дръзването ми да потърся начин за макар и късна аргументирана позиция от Ваша страна.
Между впрочем, ето определението за виц, което намерих в „Тълковен речник на българския език“ в неговото електронно издание: „Кратък забавен разказ с неочакван, остроумен край.“ Във форумите на посочените два линка аз не можах да намеря там не само такъв „виц“, но и връзка между писаното от мен, освен името на звукозаписната компания „Пайнер“. Уверен съм, че такава връзка няма да намери и всеки, който си направи труда да я търси.
В последно време забелязвам (не само тук, а и влизайки и четейки на различни места в Мрежата), че при най-различни ситуации (например когато някой иска да злепостави някого или се опитва да излезе от неловка ситуация, в която е попаднал, или търси причина за приключване на евентуален спор и др.), много често се прибягва до финта със „засегнатото его“ на опонента, вместо да се използва потенциалния потенциал от възможности и знания.
„Жалко, че това е начин за „разчистване на сметките“ в Хулите.“ Госпожо Ангелова, нямам каквито и да са „сметки“ с Вас, така че обвинението за тяхно „разчистване“ тук е абсолютно безпочвено.
Последното ми „лично писмо“ (преди това, с което Ви известих за включването си в настоящата тема и молбата ми за Вашето становище) доколкото си спомням, е отпреди доста години. Тогава, когато с Вас можеше да се говори и споделя. По времето, когато Ви коментираха няколко души – тия, които се радваха на публикациите Ви тук много преди издаването на четирите Ви романа в издателство „Жанет“ (за което научих от тема на Първа страница, и поздравления за което!) и чиито коментари със сигурност „не са дрънчали на кухо“.
Не съм влагал нищо лично, бих направил същото, който и да бе постъпил като Вас, желая Ви всичко хубаво!
.

Отговор до anonimapokrifoff
Прави впечатление пленителното постоянство, с което използвате словосъчетанието „засегнато его“ (понякога заменяно с „ранено“), когато се включвате не по съдържанието на някои мнения – като предното мое, което бе озаглавено „Прецедент в историята на конкурса“.
„Не са се получили (нещата) и със споменатото произведение.“ Не разбрах откъде е почерпан изводът, че включването ми е относно качествата (или липсата на такива) на „произведението“? Уточнете, моля. Защото абсолютно никъде в писаното от мен няма и намек за това. Или това трябва да е оправданието за използваното „засегнато его“? Явно трябва отново да пояснявам – имам предвид липсата на етика при коментирането, а не оценката на текста като „художествен“, която оценка, между впрочем, е положителна и от двамата, които имате предвид.
Не бих реагирал ако и когато някой заяви, че не харесва, не одобрява или даже порицава даден художествен текст, особено ако намеря, че това е направено с основание. Без да съм специалист в областта на естетиката, мога да заявя, че всеки човек има правото на различно отношение към света, в който живее и нещата от него, и че всеки човек има правото да заяви: „Това ми харесва“ или „Онова не ми харесва“ – даже без да се аргументира. Както са казали русите: „Вкус и цвет товарищ нет!“
Виж, за нещата, които се съотнасят към етиката, в никакъв случай не съм съгласен с тоя подход. А случаят, който коментираме тук, е тъкмо такъв.
От вашето включване не става ясно основното – смятате ли че две обвинения в един само конкурсен текст, без те да са обосновани, са прецедент или не?
Одобрявате ли подобен начин на коментиране и осъзнавате ли, че неглижирането му можа стане практика?
И тъй като включването Ви е след мнението на г-жа Радост Ангелова с приложените от нея два линка, намирате ли, че в текстовете на форумите от тези линкове има виц, който да кореспондира с текста на разказа?
За мен винаги е удоволствие да разменям мисли с хора, силно концентрирани при изразяването на своите, поздрави! Smile
.

Отговор до Jenia
Женя, в случая не става дума за критика – и двамата са казали добри думи за „изпълнението“. Става дума за обвинение без доказателства. Такива и в момента липсват. Моля, влезте във форумите, които се отварят от двата линка и после с ръка на сърцето кажете дали нещо от писаното там има връзка с текста на разказа. Smile Хубава вечер, поздрави! Smile
.

Отговор до Markoni55

Маркони, прочети, моля те, писаното по-горе, особено това до Женя. Молбата ми към теб е същата. Лека вечер, поздрави! Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Vlad_Ongyl
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 01, 2007
Мнения: 168
Място: По света и у нас

МнениеВъведено на: 04 Апр 2018 22:17:21 » Отговори с цитат върни се горе

Administrator написа: "Както имах възможност при закриването на конкурса да кажа, организаторите сме отворени за предложения за промяна на конкурсните правила."

Първо – благодаря на организаторите на конкурса, радвам се на номинацията и още повече на наградата, за мен е чест! Дано при следващото издание да участват повече автори и да имаме удоволствието да четем повече хумор! Smile

Ето две предложения, които намирам, че ще стимулират включването на повече автори, или най-малкото ще намалят напрежението по време на конкурса:

1) Да отпадне възможността за анонимното гласуване – т.е. ако има възможност, да се направи идентично като гласуването при „публикуваните“ текстове, като заедно с оценката стои ника на оценилия. Но да се запази и досегашната възможност гласувалият да има правото и да коментира.

За да могат да гласуват и автори, нямащи до момента регистрация в сайта, в „Условията“ да бъде вписано, че за участие в конкурса се допускат и нерегистрирани потребители, но че без такава регистрация няма да имат правото на две важни опции – гласуване и коментари.
Така че т.н. „външни“ автори ще имат избор – дали да ползват опциите, регистрирайки се, или да не ги ползват. Редно според мен ще е също да се обяви, че регистрацията може да бъде ползвана само за участието в конкурса – без задължението да се публикува в сайта.

2) За да не се превърне тазгодишният прецедент с обвиненията в заимстване или преписване на конкурсен текст от друг източник в практика, при поява на коментар с такова съдържание авторът да има правото да се уведоми админите с молба те да изискат от автора на коментара да се аргументира в определен, но кратък срок, и ако той откаже, коментарът да бъде изтрит.

Благодаря и на всички участвали, коментирали добронамерено и гласували по съвест! Хубави дни и светли празници! Smile

_________________
"Две смърти няма. А без една не може!" ıYı
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 05 Апр 2018 15:53:07 » Аз се предавам Отговори с цитат върни се горе

Влад, съжалявам, явно за теб е много важно да занимаваш всички със себе си. Аз категорично отказвам да участвам в това.

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
mamontovo_dyrvo
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jun 17, 2012
Мнения: 228

МнениеВъведено на: 05 Апр 2018 17:37:02 » За дребнавостта Отговори с цитат върни се горе

Омерзен съм! Толкова празни думи за един виц! И то не много остроумен. Мислех, че писателите са по-извисени люде... Този фарс ми напомня онова тъпо телевизионно предаване "Съдебен спор". Бла, бла, бла - маса глупости, адвокати, доказателства и накрая нищо. По-добре да пишем, а не да нижем празни приказки... А конкурса е просто една радост, която трябва да изживеем!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
RockAround_theC_l_ock
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 03, 2010
Мнения: 493
Място: Varna, Bulgaria

МнениеВъведено на: 10 Апр 2018 08:06:26 » Коментар към коментар и ... Отговори с цитат върни се горе

... отговор на (той си знае на какво!)

Имам 2 отговора на огорчението ти от оценяването и коментарите към твоя текст Vlad_Ongyl – един хубав и един не толкова...
Признавам, че си позволих да се забавлявам с коментара си под твоя текст! И не бях прав! Съгласен съм, че случката е реална/истинска! Колкото за вица – загубих към 2 часа да го търся. Защото нещо смътно-подобно за поп-фолк певици те ни, май бях мярнал преди години. Не намерих нищо. Но какво доказва това? Вярвам, че ти нищо такова не си чел и никакво плагиатство/преписване няма!
Но текстът ти не ме усмихна! Много силна сатира – да. Съвпада и с моето отношение към поп-фолк певиците ни - ДА. Но не ме разсмя, нито засмя!
В глупав опит да се оправдая, цитирам текст на Администраторите към коментиращите:

„ Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание...”
Ами - това е от мен.Моля те - не ми отговаряй!
Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

_________________
По добре влюбен, отколкото никакъв...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com