Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 411
ХуЛитери: 5
Всичко: 416

Онлайн сега:
:: Mitko19
:: Marisiema
:: LeoBedrosian
:: mariq-desislava
:: pastirka

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - "Ком - Емине 50 "
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
esperanca
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 29, 2007
Мнения: 508

МнениеВъведено на: 25 Авг 2017 18:48:16 » "Ком - Емине 50 " Отговори с цитат върни се горе

https://www.facebook.com/katya.mandinska/posts/1640067016024553#

У С И Л И Е Т О
/ ДА ИЗКАТЕРЯ ЛИМИТА НА ЛИЧНИТЕ СИ ГРАНИЦИ /
Започвам с думите на Грег Мортенсън - алпинист, който след неуспешно изкачване на К2 през 1993г, построява 145 училища в трудно достъпните области на Пакистан и Афганистан:
„ Какво правим, когато най-сетне се доберем до заветния връх и се строполим? Ридаем. Отърсили се от всичките си задръжки плачем като бебета. Плачем от радост, че сме изкачили най-могъщата планина, но и от облекчение, че е дошъл краят на мъчителното катерене ...Еверест е сурова и негостоприемна необятност. Отправянето на предизвикателство към него е равнозначно на обябяването на война. Щурма на върха трябва да се планира с вещина и безпощадност , с каквито се подготвя военна операция. И когато битката приключи, планината остава все така непокорена. Няма победители, само оцелели.”
ФИНАНСИРАНЕТО:” Ком-Емине 50 „ е личен проект на индивидуално усилие. Няма да има поддържащи екипи и сътрудници, които да следват и осигуряват прехода. Средствата за екипировка и продукти от първа необходимост за период от 20 до 25 дни ще бъдат осигурени от продажбата на останалите 150 броя от книгата АНТЕВАСИН. Корична цена от 15 лева с наложен платеж, доставка по Еконт, необходими данни: три имена, актуален телефон, адрес на офис Еконт в съответното населено място, изпратени на лични бележки, или чрез Български пощи. Всеки , който вярва в надскачането на физическите ограничения може да подкрепи една чужда мечта като закупи книгата. При наличие на желание от фирми и физически лица за финансово подпомагане на проекта - подлежи на допълнително обсъждане.
ЦЕЛ: Проектът” Ком-Емине 50 „няма за цел да поставя рекорди, не е обвързан с време и скорост на пробег. Ще следвам предварително изготвен личен график, според който трасето е разделено на 21 отсечки, като максимален срок за преодоляване определям 20 – 25 дни. Пътят сам ще наложи скоростта и изчисли времето. Целта е увенчана с успех при финиширане на нос Емине.
НАЧАЛОТО: На 1 август 2017г / Богородичен пост /започнах подготовката на прехода „Ком-Емине 50”. За мен усилието се дели на два етапа: първият е подготовката и е 50% от успеха, вторият е финиширането и останалите 50 %. Всичко между тях е път, който трябва да се извърви.
ПРИЧИНАТА: Съвкупността от причини води до действие. Сега ще спомена само една от тях, която дава името на прехода „Ком-Емине 50”. От 1 август 2017г до изпълване на цифрата 50 остават 228 дни. 18 250 дни на посрещнати изгреви и залези, потопени в тайнствата на съня. Древните казват, че всеки сън е едно малко умиране. 18 250 възкръсвания са достатъчна причина, не мислите ли. Всеки ден цифрата 228 намаля с 1. Всяко минус 1 ме доближава до мечтата.
МЕЧТАТА: Мечтата изразява истинската същност на човека. Без автоцензура, налагана , за да сме пригодни към социалното общество и отвъд границите на личните ни страхове. Мечтата отразява съкровенното ни Аз , действителната ни себестойност.
ПОДГОТОВКАТА: Когато завърша прехода, ще опиша усилията, през които е минала подготовката. Само тогава те ще имат смисъл, излизайки от личното да прелеят в общата полза на опитност, воля, действие.
ГРАНИЦИТЕ: Кой може да каже къде свършва лимита на личните възможности. За да мога да определя границите трябва ситуация, която да ги трасира. Има желание, което е по-силно от желанието за живот. Желанието да се боря преодолява страха, надскача любовта и отвежда отвъд границите .
БИТКИТЕ: Във военните изисквания на готовност за бърза евакуация при попадане под вражески огън има така нареченото „паркиране на заден ход”. Наблюдавайки себе си , се оказах обременена с неизкоренимия навик – неспособността да спирам на преден ход. Независимо какъв автомобил управлявах, при каквито и да е условия, в най-сигурната и гарантирана ситуация, винаги паркирах на заден ход. Така, ако възникне екстремна ситуация, мога да реагирам максимално бързо с минимална загуба на време.
ВЪТРЕШНИЯТ ГЛАС: От дълбините на душата, от потайните недра, там, където чреслата се разединяват от плътта един вик ме нуди и зове по име. Издигам страха си до билата на планински върхове, спускам ужаса в гърлата на бездънните понори и пещери. Преследвам вълците в зимни катерения , подмамена в ледените нощи от пронизващия вой , който поставя началото и края на лова, по обледенените и изпилени от вятъра канари. Причаквам чакалите върху изработените от мен в короните на дърветата чакала, при местата, където ходят на водопой, в кратките като едно премигване на клепачи летни нощи. Преживявам морска и височина болест. Обяздвам скоростта в автомобилна и конна езда , ... безумна надпревара със себе си и времето.Хищният глас в мен след всяко оцеляване все по-настървено зове : Още!
„КОМ-ЕМИНЕ 50” Е ПРОЕКТ НА ВЯРАТА : ДУХЪТ ИМА СПОСОБНОСТТА ДА ИНСПИРИРА СИЛИ В ДУШАТА, КОЯТО ДА ИЗВЕДЕ ТЯЛОТО НАД ФИЗИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРЕОДОЛЕЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАНИЦИ.
СТАРТ: 28 юли 2018г
ФИНИШ: не по-късно от 25 август 2018г.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com