Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 648
ХуЛитери: 0
Всичко: 648

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Коментар на автор, нежелаещ коментари
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 15:02:10 » Коментар на автор, нежелаещ коментари Отговори с цитат върни се горе

А пък майка се къпе в мъгла...

Звезден прах се разстила Отвъд,
Тя е в него, прозрачна и чиста.
Тъй е странна, лишена от плът,
лъчезарна, добра и лъчиста.

Тя е бяла игрива зора,
във която заспиват звездите,
и макар да е само искра,
цяла вечност във нея е скрита.

Тя погалва засмяна нощта.
За да стопли студени надежди,
пак запалва със радост пещта
и към мене грижовно поглежда.

Вечността е красива скала,
от която отчупвам си сила.
А пък майка се къпе в мъгла,
развълнувана, бяла и мила...

Автор: Ranvir

----------------------------------------------------

Хипо може и да заключи и тази тема, така, както направи с предишната, поради очевадни причини.

Но, мисля, че такава тема има място във форума,

затова ще направя кратък конентар на произведение на автор. който откровено ме мрази, както сам бе споделил, а пък аз не приемам противополпожността в мненията ни за съвременната (от 27 години) политика на бившите членове на БКП (овластени) и на техните деца и внуци - вече, които продължават да властват над съдбите на останалите тук българи по най-бруталния възможен начин.

Така... темата не е политическа, само споделих защо взаимно не се понасяме с въпросния автор.

А краткият ми коментар на това негово стихотворение е, че това е поезия, която въздейства, поради искреността си. Въпреки никаквите рими и там... технически похвати, от които се интересува херменевтиката.

На фона на изсмуканите от не знам къде текстове, които заливат не само този сайт, ами и издадените от издателства (или самиздатски) книги.

Та, какво исках да кажа?... Имам една молба. Нека поне тук не се мразим. С графоманията никой не се е справил в цялата човешка литературна история. С политическите си опоненти никой не се е справил в цялата човешка политическа история. (Щото, дори да е избил милиони, или някой ще го убие, или сам той себе си).

Ако някой иска в тази тема да коментира произведение на автор, забранил коментарите поради една или друга причина, няма нищо лошо. Освен, ако не иска да го омаскари, заради лични мотиви.

Убеден съм, че от такава тема имат нужда особено тези, които си умират да коментират, а пък някой, видите ли, им е забранил. Smile

Но и не само те! Може някой просто да иска да сподели мнението си.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 17:22:09 » Котьо по принцип си прав Отговори с цитат върни се горе

но прости ми писна от тези "герои". Толкова рядко влизам напоследък и току вдигнали някаква тема да си ги мерят. Знам че си го направил с добри намерения, но знам, че много от хората ,които ценя и имат какво да споделят, не го правят. Защо ли? Защото им е неприятно, че тия двамата ще оспамят каквато и да е тема. И си мисля, че това не е добре. Напоследък музата ми е отлетяла, но винаги намирам нещо, което ме е впечатлило и под което мога да драсна две изречения - чисто човешки. Но като погледна форума просто ми се иска да изчезна моментално. Та така де. Даваш отново повод ония да се зачекнат. И ще го направят за съжаление. Ох как не искам да съм права.

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
hamster
Гост





МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 18:03:47 » пак ли тема за мен бе? Отговори с цитат върни се горе

В заключените от Хипо две теми за моята скромна личност той много ясно посочи - този, който не желае да го оценяват и коментират, ИМА ПРАВО на това и всякакви накърнявания на това негово право са недопустими.
Темата е коректна и културно написана, за разлика от предишните две, и затова ще взема отношение.
А бе, колкото и да е непонятно за някои това как някой може да се отказва доброволно от коментари, след като за други те са манна небесна и ги издигат в култ, съдейки по десетките коментари, които си разменят /точно за такива случаи бе сатиричният ми текст "Жабокът Пейо е поет"/ - това е положението.
Не ми трябват коментари и след като сайтът е така добър да ми даде това право / защото в един друг сайт в кавички всеки е изложен на маниакалното точкуване и коментарно блудство и там наистина се чувствам като в кочина, защото не мога да се предпазя от коментари и точки/, се възползвам от него.

Нелепи са теми, даващи възможност да се коментира автор, НЕЖЕЛАЕЩ това. Ами по тая логика може във форума да се пусне тема, в която нежелаещите да бъдат оценявани да получават оценки, малии, ужасс Very Happy


Тъй че благодаря много за вниманието, но не желая никъде да ме коментират. И понеже не е красиво аз да коментирам, и след изтичането на едномесечния срок, в който съм наказан с лишаване от коментари, няма да коментирам нищо.
Прекрасно ми е да не приемам и предавам коментари, тъй че ...
И тая тема според мен трябва да се заключи.
А папакот не го мразя, а просто мненията ни за комунизма и русия са безкрайно различни, но той е прав, че тук не е за политика - и дума вече не обелвам за политика.
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 19:08:35 » Отговори с цитат върни се горе

Здравей, Ваня! Уважавам мнението ти, но темата не е точно за "онези двамата". Исках да се занислим за причините. поради които автори се отказват от коментарите на свои творения. И исках да помоля за малко повече доброта в общуването.

.....................


hamster, не си единственият, отказал се от коментари. На теб искам да кажа, че никак не е коректно да коментираш други сайтове тук. Освен това, не е коректно, макар че не е забранено, човек, отказал се от коментари, да коментира. А анонимността е друга тема...

Толкова ли е трудно, наместо да се плюем един другиго, да се възползваме от таланта, подарен ни от Бог, ако изобщо го имаме, и да се опитаме да сътворим нещо, а не да рушим?...

Извинявам се на прагматиците за идеализма си. Smile И продължавам да вярвам, че светът е много повече цветен, отколкото черно-бял.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
hamster
Гост





МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 22:09:08 » само двама сме Отговори с цитат върни се горе

Само аз и потребителката pavlimdg сме забранили коментарите, папакот, тъй че затова отбелязах, че темата е за мен - няма масово забраняване на коментари от потребители.
Нали самият аз споменах, че поради факта, че не е коректно да коментирам, след като съм забранил коментари, че няма да го правя?
Защо да не е коректно да съпоставя този и онзи сайт - точно правото да забраниш коментари и оценки тук е безкрайното предимство, което би трябвало да го има навсякъде.
И пак да повторя, че ако иска да бъде коментиран, потребителят няма да използва опцията забрана - следователно тема, в която да се коментира някой, който не желае това, не е уместна.
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 22:27:24 » Отговори с цитат върни се горе

Добре, щом наистина не желаеш, няма да те коментирам. А причините нека си останат в твоето лично пространство, макар че самият факт, че публикуваш в сайттове, те вади така или иначе от това пространство.

И ти, и Хипо, сте прави, аз - не. Не го казвам с ирония.

А, че автори се отказват от коментари, само за да не ди маскарят злонамерено, това е друга тема, нали?


_ _ _ _ _ _ _ _ _
Редактирано от: papacot на 08 Окт 2016 22:34:21 - общо 1 път.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 22:30:14 » Отговори с цитат върни се горе

От създаването на сайт ХуЛите до този момент в него е имало много междуличностни конфликти, но донесен от вън, който да се разгаря с такава сила, не сме имали. Най-болното е, че и двамата автори имат потенциал, но хвърлят много повече сила и енергия да навредят, оплюят, очернят другия чрез коментари или някакви задкулисни игри. Ако бяха деца, може би щеше да има някакъв шанс да окажем влияние, но при улегнали хора просто не виждам смисъл, ако те самите не достигнат до решение на този проблем. А то е толкова елементарно - престават да следят кой от тях какво е написал и какви, от кого и колко коментара е получил, какъв кръг има около себе си и всякакви подобни, нищо незначещи ситуации. Омразата е чувство, инвертирано чувство на обич, на любов. Най-лошото отрицателно чувство обаче е и си остава безразличието. Да господа, пълното и безпощадно безразличие.
Толкова по темата с конфликтите.
Пламене, не можем да знаем причините, поради които даден автор е забранил коментарите или оценките под произведението си. Аз преди десет години забраних оценяването под стихотворение, което написах след смъртта на баща ми. Оставих коментарите, но не отговорих на нито един. Всеки има право и може да направи това по собствено усмотрение. С какво право ние можем да нарушим подобно желание? Ако нарушим за един, вече е прецедент и това ще трябва да важи за всички. Когато обаче някой забранява коментарите под собствените си произведения и в същото време активно коментира други(независимо дали е положително или негативно), когато по един или друг начин предизвиква конфликти на личностна основа целенасочено, би трябвало да се вземат мерки, което и направих.
Които ме познават знаят, че и брат ми да беше, пак бих постъпил по същия начин.
Не бива да се коментират произведения със забранени от автора им коментари. Не бива. Всичко останало е въпрос на морал и ценностна система.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 22:54:32 » Отговори с цитат върни се горе

Найдене, съгласен съм. Разбирам, че няма смисъл от подобни теми. Така, че спокойно заключи и тази.

Направих грешка, че я поставих по този начин.

А по въпроса за причините..., явно съм искал да помоля да се замислим за случаите, когато автор забранява коментарите, поради целенасочени повтарящи се злонамерености спрямо него. И за случаите, когато се възползваш от правото си на коментар злонамерено, а в същото време забраняваш коментарите към теб самия.

Не го направих по добър начин, съжалявам. Поне не съм искал да навредя на никого. Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 08 Окт 2016 22:59:26 » Отговори с цитат върни се горе

Много правилно те разбрах, Пламене и затова бях толкова обстоен в коментара си. В повечето случаи грешките ни, показват правилния път.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com