Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 867
ХуЛитери: 4
Всичко: 871

Онлайн сега:
:: pinkmousy
:: durak
:: mariq-desislava
:: rajsun

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Как станах рибарка
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашата оценка:

5
53%
 53%  [ 7 ]
4
23%
 23%  [ 3 ]
3
7%
 7%  [ 1 ]
2
15%
 15%  [ 2 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 13


Автор Съобщение
konkurs
Модератор
Модератор


Записан(а): Mar 05, 2006
Мнения: 1152

МнениеВъведено на: 08 Мар 2013 10:07:52 » Как станах рибарка Отговори с цитат върни се горе

Обичам да ходя на риболов. Ще каже някой – това не е занимание за жени. Мога веднага да го опровергая. Точно за жени е. Само за жени. И то – по бански.
Как започна всичко и дали много са ме агитирали, не помня точно. Но традицията да риболовствам съществува вече от доста години. Всяка зима черпим съседи и приятели с наловена през лятото рибка от нежната ми женска ръка. А моят мъж не пропуска да се похвали: „От моята рибарка по-добра няма. Щом се съблече по бански, всички рибари забравят защо са там. Не че е грозна, ама риба само на нейната въдица се хваща, а останалите само се опитват с поглед да свалят банския й.”
Прав е. Но за моя успешен риболов има три железни правила, които задължително спазвам като свещен ритуал.
Първото е да не ходя за риба на река. Само язовир! Кой ще ти чака с часове да клъвне някоя случайно преминала покрай червейчето кльощавелка. Виж, в застоялата вода е друго. За 2-3 часа всички 250-300 гладни таранки наоколо ще са изловени. След още 2-3 часа – изчистени. После идва времето за най-голямото гастрономическо удоволствие – хапване на препържена рибка с ледена бирка. Който иска, да мърмори до реката като Кумчо Вълчо в народната приказка „Болен здрав носи”: „Хващайте се рибки, малки и големи....” Аз съм нетърпелива и искам бърз улов.!
Второто правило е да си нося бански. Моят мъж се облича с дългоръкавни ризи и гащеризони. Аз помня болезненото си бойно кръщение. Реших по неговия пример и аз да си облека клин и риза с дълги ръкави. Ама беше една жега..... За всеки случай от вечерта си приготвих шорти, потник и джапанки. А пък в случай, че не потръгне риболовът и само ще се къпя, снабдих се и с бански.
Рано-рано на сутринта вече бяхме застанали край водата и след сериозна захранка отпочнахме ловенето. И двамата с по две кукички на въдиците. Той дърпа, аз дърпам. Той хваща, аз хващам. Ама на мен като че ли повече налитат. Наближи обяд, слънцето взе да прижуря. Реших да се поразсъблека. Около нас разни старчета и момчетии уж риба ловят, а мен гледат. Къде са виждали полугола жена с шорти и потник на селски язовир.
Омръзна му на моя мъж, но мен вече ме беше грабнала риболовната краста и като забих крака в брега: Не, та не! Боса, гола, хвърлям, броя до 3 и дърпам. Как ще си тръгваме и толкова риба да остане неуловена в язовира...
Още по-горещо стана, превали обеда, слънцето тръгна на залез. Изведнъж се сетих, че имам и бански. Що не се разхладя малко?! Съблякох всичко и останах по бански. Сега вече очите на дядковците не само станаха на понички, ами и плувките забравиха да гледат. Бива ли хем жена, хем гола, хем мълчешката - риба да лови! А на техните въдици само по едно удавено червейче се мъдри. Позяпаха, позяпаха, па си тръгнаха. Така ми излезе приказката, че щом се съблека по бански, риболовът за всички останали свършва.
Жалко, че за мен това е лош спомен, ама много лош! След онзи прословут първи улов не стига, че цяла нощ чистихме риба, ами накрая като реших да се изкъпя, поглеждам огледалото в банята и не мога да повярвам. Уж съм аз, а не съм. Срещу мен се пули гола раирана зебра – мое копие, облечено в клин, шорти, потник, бански и джапанки. Както съм се събличала последователно, така последователно съм изгоряла. После цяло лято се наложи да ходя като бедуините с дълги поли и ризи.... Две години си стоя тоя раиран тен, много упорит излезе. Та от тогава тръгна ли за риба, директно обличам банските и .... аз ловя риба, старчетата гледат.
Третото правило е най-важно. Него най-стриктно спазвам. Винаги заставам от лявата страна на друг рибар. И то на две жилки разстояние. Най-малко на две!
Първият път като замахнах с въдицата, реших, че съм уцелила водата. Търсих плувката да я видя, няма я. Докато се взирах издирвателно, с периферното си зрение видях как моят мъж прави някакви магични движения край главата си. Аха, мисля си, сигурно е специален ритуал за викане на риби... Доста време мина, а той не спира да ръкомаха. Подръпвам си въдицата с желание и аз да почна да правя магични движения, а той още по-ожесточено започва да ръкомаха. Изведнъж ми стана ясно, че се бори с плувката и кукичките ми. Вместо във водата, съм ги хвърлила към него и съм уловила ... носа му. Оттогава на него му остана белег, а на мен – железен закон - да заставам поне на 2 дължини от всяко нещо, което не е риба!
Не вярвате ли? Заповядайте да ви почерпим с пържена риба.
Пък може, ако решите, лятос и на риболов да ви заведем. Няма страшно! Ще застана от лявата ви страна на две дължини разстояние! По бански.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Razoritel
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 16, 2006
Мнения: 27
Място: C4H10

МнениеВъведено на: 11 Мар 2013 12:17:23 » Отговори с цитат върни се горе

Е добре, че си станала рибарка. То, ако беше станала ловджийка, бая голям трябва да е санитарния периметър.

_________________
Човек и добре да работи - накрая се пенсионира,
... и разбира колко много време в работа е пропилял.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
zinka
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Nov 05, 2007
Мнения: 589

МнениеВъведено на: 11 Мар 2013 14:10:41 » Отговори с цитат върни се горе

На слука! Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
solecito
Гост





МнениеВъведено на: 16 Мар 2013 17:55:24 » Отговори с цитат върни се горе

На това се казва добър улов Laughing
Лирическата да ходи за риба с мрежа- хем повече рибоци ще хваща, хем няма да им оставя белези по носовете Very Happy
От мен 5 и на слука!
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com