Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 862
ХуЛитери: 1
Всичко: 863

Онлайн сега:
:: AGRESIVE

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - За плагиатството и не само...
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
LeoBedrosian
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 09, 2004
Мнения: 839

МнениеВъведено на: 01 Окт 2012 14:18:32 » Re: Вестоносец Отговори с цитат върни се горе

elena_tz написа:
ЗАЩИТА

Уважаеми дами и госпада,

.....

Рая Вид, 27.09. 2012


Ето, че изчетох защитата на Рая. Признавам, че ме впечатли силата на думите и. И без да оспорвам мнението на Администраторите да я банват пожизнено ( а и смея ли да го направя) искам и аз да изкоментирам случилото се. Правя го, защото Рая беше (но защо ли в минало време?) от малкото наистина искрени коментатори и автори. Няма тук да говоря за плагиатството и.

Безспорно всеки човек има право на защита, дори и осъдения на смърт, но и при защитата трябва да има регламент, както и при обвинението. Взимането на еднолични решения от създателите и от подържащите сайта не е най-моралната позиция. Същото важи и за обвиняемите и дори банваните. Ще кажете, регламента е ясен - има го черно на бяло. Е, без да съм Спасител ще ви река, нека пръв натисне копчето "Дел" онзи, който винаги го е спазвал и е най-праведен! Сигурно администрацията има своите основания, четящите - също. Сигурно и Рая, както и други пишещи имат своите доводи и мнение. Но тогава кой греши? И винаги ли трябва да постъпваме от позицията на силния?? Уважаемия от мен Хипо казва: "Аз отделям от времето и средствата си, копчето "Дел" е под пръста ми и аз имам правото да го натисна или не." Сигурно се е консултирал и с други Админи, жалко ако не е. И ако всичко това е така, значи обществения договор на Русо, който в седемнадесети век замени правото на по-силния не струва пет пари Sad(( Не искам да мисля, че е така, но силно ми понамерисва, че Е точно така.
Добре осъзнавам, че мога да бъда и аз подгонен, защото "тук трябва твърда ръка. А и как мога да защитавам една плагиатка!? Не ме ли е срам, лично да пускам калпави пародии на вмирисани вицове!!?" Мога да бъда обвинен в поне още сто гряха, но ... Нека копчето го натисне най-безгрешния и праведния!

С това съвсем не защитавам плагиатството, дори НАПРОТИВ! Искам просто да защитя човека и пустия му принцип. Нали все пак сме демократи Wink))
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 01 Окт 2012 15:00:44 » Отговори с цитат върни се горе

Лео, за трети път трябва да обяснявам едно и също. Моля ви, четете всичко. За конкретното произведение "Колет от чужбина" - тя беше наказана в срок от един месец с лишаване от коментари, мнения във форумите и лични бележки. Искам да отбележа - това е второ подобно нарушение от този потребител. Преди време беше изпратила известна българска народна приказка като своя, която естествено не беше публикувана и и беше направено предупреждение.
Единственото еднолично мое действие е пускането на тази тема. Всичко останало е обсъждано и е решение на целия екип. Авторката можеше да се свърже с нас посредством електронната поща(трябва ли да казвам, че през цялото време моята беше отворена и проверявана през десетина минути). Вместо това започна регистрация на нови и нови никове от същия IP адрес. Правилни или не, наказанията които вече са обявени в публичното пространство са задължителни. В процес на съществуването на тази тема излязоха нейни заемки и от други автори.
Ако ние като администратори се направим, че не виждаме, ако бъдем снизходителни, защото е един от малкото "наистина искрени коментатори и автори", утре с какви очи ще накажем поредния плагиат появил се в сайта. Просто е. Без значение кой е, какъв е, какво е написал, не спазва ли правилата получава наказание. На въпросната авторка се събраха много нарушения на правилата. Два пъти изпращане на авторско произведение, което не е нейно без дори да упоменава източника на идеята си. За двата дни 2 регистрации на този IP адрес и още 2 чакащи своето време, използвани за коментари на собствените си произведения. Амбицията да е на върха по време на конкурсите където имаше самооценки и самокоментиране, как да коментираме? Според теб какво повече трябва да направи някой, за да получи подобно наказание? Знаеш ли, не ми пука какво мислите за мен. Аз знам, че винаги съм слагал всички на равна нога и никого нито съм толерирал, нито съм искал несправедливо наказание. Как мислиш, когато давам от себе си средства, мога ли да искам това място което финансирам, да е чисто, честно и почтено? Аз мисля, че имам това право.
Няма да влезеш в черен списък, бъди спокоен, не заради друго, но нямаме такъв(тук се усмихвам). Всеки има право на собствено мнение.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
igeo
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 21, 2007
Мнения: 83

МнениеВъведено на: 01 Окт 2012 15:31:39 » Отговори с цитат върни се горе

Не, аз просто не мога да повярвам на очите си!
Значи, нещата наистина са страшни.

В резюме - имаме от една страна човек с недостойно поведение и от друга - все повече хора, които издигат глас, че това не е недостойно поведение.

Защо казвам човек с недостойно поведение - първо за въпросния текст - всички са категорични, че това не е лично творчество. Така - това беше заклеймено, но човекът трябваше веднага да напише на един, двама, трима админи, че това е напълно неволно, че занапред ще внимава много повече когато пуска творбите си в сайта, да приеме едномесечното си наказание и да помоли някой от админите да пусне извинение във форума, ако админът се съгласи, разбира се. Ето това според мен би било достойно поведение на уважаван автор и човек.
Вместо това имаме лавина от регистрации на нови никове, чрез които се пускат коментарчета на дребно, лични бележки до хора, които са дръзнали да кажат своето мнение и накрая дълго и прочувствено писмо чрез друг потребител, в което четем следните смекчаващи лай..та, пардон! - вината обстоятелства: "Вината ми е дотолкова, че не чета Светослав Минков, но съм сигурна, че и други не го четат." Ей това е - просто след такова признание и оневиняване, би следвало админите да плеснат с ръце, да я прегърнат, да си самоналожат админски бан за поне 3 месеца дето са допуснали такава груба грешка да накажат такъв невинен автор и да й разрешат да публикува пожизнено в "Хулите", като дори й плащат малък хонорар за всеки неин текст.
По нататък в писмото вече се разчувстваме съвсем: "Мястото ми не е тук, не защото се страхувам, не защото се чувствам виновна и се срамувам, а защото съм човек и имам гордост и никой няма право да ме обижда за каквото и да е."
Няма шест-пет - кратко и ясно! “Никой и за каквото и да е!”
Въпросният човек не се страхувал, не се чувствал виновен и не се срамувал, бил човек и имал бил гордост.
Искам веднага да разгранича нещата. Тук става въпрос за различни неща - може въпросната дама да е най-милата, умната, тънконогата, добричката, синеоката, отзивчивата, стройната, остроумната талантливата майка, баба, леля, стринка, комшийка,колежка, сестра, дъщеря, приятелка, коментаторка, любовница и т.н... Това никой не го интересува и оспорва.
Ние говорим за конкретен текст, за конкретно поведение - недостойно и обидно - ето за това говорим. На всеки се случва да сбърка и всеки може да получи разбиране и прошка, но ако прояви самият той смиреност и доблест да застане пред всички и да каже - да, сгреших, но е неумишлено и т.н.
А тук вместо доблест имаме – това, на което papacot му каза “войнствена посредственост».
Ето това вече е страшно!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
RockAround_theC_l_ock
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 03, 2010
Мнения: 493
Място: Varna, Bulgaria

МнениеВъведено на: 01 Окт 2012 16:18:27 » Плагиатството НЕ Е за всяка уста - лъжица! :) Отговори с цитат върни се горе

igeo ме *наряза*... с право - и мен:
Цитат:
По нататък в писмото вече се разчувстваме съвсем: "Мястото ми не е тук, не защото се страхувам, не защото се чувствам виновна и се срамувам, а защото съм човек и имам гордост и никой няма право да ме обижда за каквото и да е."
Няма шест-пет - кратко и ясно! “Никой и за каквото и да е!”


Ами, така е! А аз се *размекнах* с моето: *женско е... жен-скооо!*
Признавам, че не съм прав!
Просто съм поредния *лапни-шаран* дето на голи куки го ловят... ама ако взема и се променя - няма да съм *аз*...

А извън шегата - мисля, че с тази *нейна *ЗАЩИТА* наистина се о..а/оля, окончателно и безвъзвратно!

Е, животът е такъв, какъвто е!... а не - какъвто на нас ни се иска да е... Laughing

Бой..Боев, с логореята си...
Wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
LeoBedrosian
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 09, 2004
Мнения: 839

МнениеВъведено на: 01 Окт 2012 16:44:50 » Отговори с цитат върни се горе

hixxtam написа:
Лео, за трети път трябва да обяснявам едно и също. Моля ви, четете всичко. ). Всеки има право на собствено мнение.
Хипо, прости бедния чукча, дето все му се иска да е писатель а не читатель.. Не съм си и помислял да оспорвам решението ти(ви), камо ли пък да давам мое такова, опазила ме Ерато! Изразих една гражданска позиция и смятам, че всеки трябва да направи така, дори с риск да задръсти сайта и неговите форуми Wink
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 02 Окт 2012 13:42:34 » Отговори с цитат върни се горе

LeoBedrosian написа:
hixxtam написа:
Лео, за трети път трябва да обяснявам едно и също. Моля ви, четете всичко. ). Всеки има право на собствено мнение.
Хипо, прости бедния чукча, дето все му се иска да е писатель а не читатель.. Не съм си и помислял да оспорвам решението ти(ви), камо ли пък да давам мое такова, опазила ме Ерато! Изразих една гражданска позиция и смятам, че всеки трябва да направи така, дори с риск да задръсти сайта и неговите форуми Wink


Leo, извинявай, но не разбрах кое точно е "гражданското" в твоята позиция точно в тази конкретна случка (а не по принцип)... Smile
Не разбрах и с какво точно, според теб, човек трябва да задръства сайта и неговите форуми...

Да е жива и здрава Ерато. Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
LeoBedrosian
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 09, 2004
Мнения: 839

МнениеВъведено на: 02 Окт 2012 14:24:40 » Отговори с цитат върни се горе

papacot написа:
LeoBedrosian написа:
hixxtam написа:
Лео, за трети път трябва да обяснявам едно и също. Моля ви, четете всичко. ). Всеки има право на собствено мнение.
Хипо, прости бедния чукча, дето все му се иска да е писатель а не читатель.. Не съм си и помислял да оспорвам решението ти(ви), камо ли пък да давам мое такова, опазила ме Ерато! Изразих една гражданска позиция и смятам, че всеки трябва да направи така, дори с риск да задръсти сайта и неговите форуми Wink


Leo, извинявай, но не разбрах кое точно е "гражданското" в твоята позиция точно в тази конкретна случка (а не по принцип)... Smile
Не разбрах и с какво точно, според теб, човек трябва да задръства сайта и неговите форуми...

Да е жива и здрава Ерато. Smile

Ами, чети бе Папакот ще рекна и аз като Хипо, няма да го потретвам, особено ако не съм го повторил, че няма как Wink А и днес ми е ден за мързелуване и не ми се пъне единствената мозъчна гънка да повтарям тезите и антитезите си за гражданския договор на Русо, правото на по-силния и т.н. само заради един папакот, дето не е прочел постингите ми. А сайта и форумите може да бъдат задръстени с невъобразимо количество простотии, ненужни приказки, дето сега им викат спам. мисля, че ако се понапънеш може да се сетиш за не една и две от тях Wink)
Жив и здрав, именяко
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 02 Окт 2012 17:47:11 » Отговори с цитат върни се горе

Смятам, че в тази тема няма какво повече да се обсъжда. Случаят е приключен и я заключвам. Време е да потъне в архива на Хулите!

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com