Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 807
ХуЛитери: 4
Всичко: 811

Онлайн сега:
:: pinkmousy
:: Albatros
:: Marisiema
:: rajsun

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - За метеорологията като поезия или избора ми на личен метеоро
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашата оценка

5
60%
 60%  [ 3 ]
4
40%
 40%  [ 2 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 5


Автор Съобщение
konkurs
Модератор
Модератор


Записан(а): Mar 05, 2006
Мнения: 1152

МнениеВъведено на: 07 Мар 2010 12:41:10 » За метеорологията като поезия или избора ми на личен метеоро Отговори с цитат върни се горе

От известно време си имам личен метеоролог. Хората с личен лекар, аз с личен метеоролог. Естествено той и представа си няма, че съм го избрала, но е толкова най-личен от всички, които се подвизават из родния тв-ефир, че нямаше как да му се размине. Изборът стана съвсем без да се замислям, умът в тези дела не взима почти никакво участие. Няма работа. За този ми емоционален избор допринесе факта, че освен на пръв поглед да е така личен – метеоролога - като заговори ти става ясно, че отгоре на всичко е лиричен, ентусиазиран, възторжен, пък и широко усмихнат в добавка. Е, как да не го избереш?! Прогнозите му едни светли, поетични, безоблачни, драго да ти стане! Вещае като магьосник и нарича високи температури, синьо небе, никакъв дъжд или в най-лошия случай някой дребен, ситен, незначителен, набързо преминаващ, почти извинително, едва ли не скришно изваляващ се, дъждец, а след него пак слънце. Слънце в планините, слънце в равнините, няма ниски, високи части - преобладаващо и повсеместно слънце, ама с пълно жълто кръгче, без облачета през личицето, и почти летни температури! Няма да ви казвам името на метеоролога, от чист егоизъм. Досетливите ще се сетят сами. Така се зареждам с оптимизъм и добро настроение след прогнозите, почти като след прочит на стихотворение от най-любим поет, дотолкова, че на моменти почти не забелязвам посурналите се мъгли и съвсем рядко ме втриса като изляза недооблечена. Дори и проливният дъжд не успява прекалено да ме намокри. Така безрезервно да му вярвам на този метеоролог! Внушавам си колко е топло, как слънчицето грее през облаците и си действам несмущавана по делата. Така ден, два, обаче на третия вече ми е истински студено, носът ми е почнал да тече безспир, поради неподходящото за синоптичната обстановка облекло, и аха-аха да се разочаровам и да поискам да сменя личния си метеоролог и то вземе, че се оправи - времето. Разцъфтява едно слънце на небето, голямо и ярко, ослепително и топло, аз точно съм се облякла подходящо за външните температури, без оглед обнадеждаващите прогнози на любимия личен метеоролог, които и този път ме подвеждат, ама наопаки, тъкмо съм се навлякла хубавичко и хоп - ето, че познае, и се отказвам да го сменям! Метеоролога. Категорично си остава! Нищо, че съм залепнала от жега, радостно ми е, че прогнозата се е сбъднала в крайна сметка.
Днес отново го гледах и слушах. Никак не му е лесно през зимата, така му личи как иска да обещае слънце навсякъде, ама слънцето не иска да съдейства, никакво го няма, заинатило се е и изобщо не си гледа задълженията, та колкото и да му се ще на този мой най-личен метеоролог да се вдигнат температурите до небесата, явно ще е студено. Особено около осми март съвсем щяло съвсем да свие, да застуди и сняг да прехвърча, както с прискърбие съобщи тази сутрин. Рядко искрен човек е личният ми метеоролог, всичко му е изписано на лицето – не може да скрие колко му е тъжно и как му се къса сърцето, когато времето се разваля. Така да му беше мъчно през зимата, когато трябваше да съобщава ужасяващите ниски температури, заледявания, снеговалежи и студени фронтове, които ама се застъпваха, направо се настъпваха един друг... и не можеше да го скрие. Затова няма да го сменям, остава си – така или иначе пролет иде, а след това лято и скоро спокойно, с чиста съвест и широка усмивка ще може да предвещава високите летни температури и да прави от метеорологията красива поезия.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Ufff
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 09, 2004
Мнения: 2108

МнениеВъведено на: 14 Мар 2010 07:31:32 » Отговори с цитат върни се горе

Very Happy Много по мой вкус! Останалото е въпрос на въображение. Шест! Laughing Laughing Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
rainy
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 27, 2004
Мнения: 885
Място: Лондон

МнениеВъведено на: 14 Мар 2010 20:20:41 » Отговори с цитат върни се горе

Поради метеорологични причини и посурналите се мъгли тази година бях се закучила на тема мълчание в коментари, но в момента съм провокирана... Няма да кажа с какво и от кого!
Smile
Всъщност, текстът има един сериозен недостатък... Твърде малко дебелащина и твърде много поезия! Дано това мнение е достатъчно на автора дори при липсата на успех.
Smile

_________________
Рейни
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com