Записан(а): Dec 13, 2003
Място: Варна
Въведено на:
27 Мар 2025 19:13:58 » Конкурс "Очи към себе си" Номинации
Номинации
за отличени автори и произведения
в конкурс за смешна поезия и проза
„Очи към селе си
2025 година
След дълго умуване журито обяви следните номинации.
Поезия:
Abonat/ Брачна политическа коректност
Divkozel/ Криминаленце
Icy / Модерни времена
Osi4ka/ Монолог на Вуте
Pastirka/ ПИСМО ДО МАСТЪР ШЕФ
pinpin/СМС от Холивуд
pc_indi/Реквием за една твърде стара любов
Проза:
Amadeus/ РЕГРЕСИВНА ЕВОЛЮЦИЯ
Apostolicia/ На сватба у Сицилия
Azzurro/ Морген
BoboDux/ Престъпление
Mig/ Моля те, не се побърквай
Mitkoeapostolov/ Учител на годината
pc_indi/ Как бе отнета лекарската ми практика
номинациите са подредени по азбучен ред
_________________ За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
30 Мар 2025 15:08:53 » Отличени творби и автори
Конкурс за смешна поезия и проза
„Очи към себе си” 2025 г.
Отличени творби и автори
Поезия:
1. Divkozel/ Криминаленце
2. pinpin/СМС от Холивуд
3. Osi4ka/ Монолог на Вуте
Поощрения:
pc_indi/Реквием за една твърде стара любов
Abonat/ Брачна политическа коректност
Проза:
1.Amadeus/ РЕГРЕСИВНА ЕВОЛЮЦИЯ
2. Mitkoeapostolov/ Учител на годината
3. Azzurro/ Морген
Поощрения:
Mig/ Моля те, не се побърквай
pc_indi/ Как бе отнета лекарската ми практика
Награда на името на Иван Янкулов –
Apostolicia/ На сватба у Сицилия
Награда на името на Васил Стефанов/Слона/ -
BoboDux/ Престъпление
Моля да ме извините, че чак сега успявам да се добера до възможността да пусна резултатите, след като току-що изпратих приятелите, които дойдоха от далеч и останаха у дома. Щастлива съм, че залата беше пълна, че прегърнах толкова много приятели, че публиката искренно се забавлява и избухваше в смях, когато прочетохме отличените творби...
Благодаря на всички, които се включиха и тази година. Винаги напомням, че резултатите не бива да се вземат насериозно, тъй като отличените са ПЪРВИ сред РАВНИ!
Разликата от една или две точки, както се получи в много от оценките на номинираните и тези, останали извън номицаии, не прави никого по-малко талантлив или произведението му по-малко въздействащо. Творците имат мисия - да отварят хоризонти! Всеки от вас го направи по най-добрия начин! Благодаря!
Маркони
LATINKA-ZLATNA ХуЛитер
Записан(а): Jun 25, 2007
Място: ЛОВЕЧ
Въведено на:
02 Апр 2025 00:14:21 »
Поздрави на организаторите на конкурса!
Честито на наградените!
Бъдете здрави и благословени!
pastirka ХуЛитер
Записан(а): Sep 02, 2007
Въведено на:
02 Апр 2025 14:52:23 »
Искам да благодаря на Ваня за усилията, които полага този конкурс да го има! Нека не поставяме претенциите си пред този обемен организаторски труд!
На всички наградени - честито от сърце!
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
09 Апр 2025 12:27:03 » Благодаря!
Благодаря на всички, които подкрепиха и това издание на конкурса, но дълбоко в себе си винаги съм искала участието ви да е пробудено от желанието да споделите, да се забавлявате, да се самопровокирате, да се свържете с други, които все още са съхранили чувството си за хумор. Със сигурност и това се случва, но признавам, че досаждах и изръчках много от вас да се включат, знаейки възможностите им. Конкурсът, както сами видяхте бе с малко участници и произведения, но пък с равностойни, като качество творби. Само не съм сигурна дали следващата година ще имам толкова енергия да ви ръчкам...
Благодаря на журито за безвъзмездната енергия и време, които отделят на този конкурс и най-вече на Ваня Колева и Надя Димитрова, които го правят просто заради идеята.
Благодаря на Женя, която никога не губи оптимизъм и вярва в този конкурс и неговата мисия - да раздвижим духа в сайта, да провокираме чувството си за хумор, за се съберем, да общуваме, да се забавляваме.
Благодаря на Хипо, който подкрепи събитието на 29-ти и стана причина да се съберем доста от старите хулитери. Беше трогателно да се върнем години назад към началото.
Благодаря на невероятния Митко Динев, който независимо от личните си ангажименти, рискува да пътува до Варна и обратно до Стара Загора, в същия ден, само за да бъде с нас и сподели част от още неиздадената си творба - продължение на "Няма ищо лошо в това да правиш понякога и добро".
Гледайки от страни усмихнатите лица, избухващи в искрен смях, малко си завиждах. За това, че все още с Жорето успяваме да опазим това пространство на духа и можем да го споделяме с приятели. За това, че домът ни, макар и малък, винаги приютява някой от творците, с които се срещаме - поети, писатели, жудожници...За това, че още отлагаме остаряването и имаме сили и енергия да се справим с организацията, както на този конкурс, така и на останалите събития и детайли около тях. Тези срещи са истински мотивиращи и очаквайки ги, споделяйки ги, ние забравяме болежките си, дребните препъни камъни на ежедневието, проблемите. Бих искала, прекрачвайки прага на галерията, всички да загърбим егото си и да потънем искренно в една атмосфера, която никога няма да се повтори, но винаги е изключетелно зареждаща...
Благодаря!
Маркони
geostal ХуЛитер
Записан(а): Nov 22, 2007
Място: Някъде по долното течение на р.Марица
Въведено на:
09 Апр 2025 16:18:15 »
Един оригинален хумористичен конкурс. Дано да го има и в бъдеще. Честито на наградените! На организаторите - здраве и живот!
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
10 Апр 2025 10:17:09 » Специално благодаря и на теб!
Ти си от онези, които го очакват с нетърпение и винаги имаш нещо, с които да ни зарадваш. Благодаря!
Благодаря на всички, които припознаха този конкурс, като възможност да се самоизненадат, да открият в себе си различен поглед към света, да бъдат креативни и най-важното - да бъдат себе си, без претенции, ей така заради хубавата идея: Пастирка, Райчо, Миа, Буквист, Абонат, Алби, ЧеГевара...
Хубав ден на всички!
Бих се радвала конкурса да продължи, но...никой не знае какво ще бъде догодина! С конкурс или без - важно е да съхраним чувството си за хумор, едно качество, което ни отличава и ще ни отличава, надявам се, от Изкуствения интелект.
Благодаря!
Благодаря на всички, които подкрепиха и това издание на конкурса, но дълбоко в себе си винаги съм искала участието ви да е пробудено от желанието да споделите, да се забавлявате, да се самопровокирате, да се свържете с други, които все още са съхранили чувството си за хумор. Със сигурност и това се случва, но признавам, че досаждах и изръчках много от вас да се включат, знаейки възможностите им. Конкурсът, както сами видяхте бе с малко участници и произведения, но пък с равностойни, като качество творби. Само не съм сигурна дали следващата година ще имам толкова енергия да ви ръчкам...
Благодаря на журито за безвъзмездната енергия и време, които отделят на този конкурс и най-вече на Ваня Колева и Надя Димитрова, които го правят просто заради идеята.
Благодаря на Женя, която никога не губи оптимизъм и вярва в този конкурс и неговата мисия - да раздвижим духа в сайта, да провокираме чувството си за хумор, за се съберем, да общуваме, да се забавляваме.
Благодаря на Хипо, който подкрепи събитието на 29-ти и стана причина да се съберем доста от старите хулитери. Беше трогателно да се върнем години назад към началото.
Благодаря на невероятния Митко Динев, който независимо от личните си ангажименти, рискува да пътува до Варна и обратно до Стара Загора, в същия ден, само за да бъде с нас и сподели част от още неиздадената си творба - продължение на "Няма ищо лошо в това да правиш понякога и добро".
Гледайки от страни усмихнатите лица, избухващи в искрен смях, малко си завиждах. За това, че все още с Жорето успяваме да опазим това пространство на духа и можем да го споделяме с приятели. За това, че домът ни, макар и малък, винаги приютява някой от творците, с които се срещаме - поети, писатели, жудожници...За това, че още отлагаме остаряването и имаме сили и енергия да се справим с организацията, както на този конкурс, така и на останалите събития и детайли около тях. Тези срещи са истински мотивиращи и очаквайки ги, споделяйки ги, ние забравяме болежките си, дребните препъни камъни на ежедневието, проблемите. Бих искала, прекрачвайки прага на галерията, всички да загърбим егото си и да потънем искренно в една атмосфера, която никога няма да се повтори, но винаги е изключетелно зареждаща...
Благодаря!
Маркони
Всички участници дължим благодарност, че в това прозаично, цинично и лицемерно време все още се намират светли оазиси, където шества творческа енергия в чист вид.
А аз лично се надявам това да продължи, за да мога поне веднъж да постигна сбъдване на желанието да не ми се налага да се измъквам "по търлъци" заради гарови разписания...
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума