На линия mig и 177 анонимни.
Добро утро!
В конкурса се включих в последния ден и не бих могла да очаквам повече от това: 82 прочита, 6 страхотни коментара, максималната оценка, номиниране и поощрение. Благодаря на тези, които прочетоха (включително и 38-те, които ме прочетоха направо във форума, където публикувах по грешка и после изтрих, и които не са включени в бройката 82), благодаря за чудесните коментари (от тях взех думата "Чудесно"). Но няма да спестя и разочарованието си. Първо - резултатите бяха съобщени със 16 часа закъснение, чудовищно неуважение към участници и потребители на сайта. Второ: всеки конкурс има ясни правила и който не ги спазва изобщо отпада от класацията. А какви бяха правилата: 1.Разказ от първо лице, в който се надсмиваш на себе си, не на всичко останало. 2. Една стандартна страница, дори шрифт и размер се посочваше, за да няма нарушения и с няколко реда. 3.Да се публикува на две места, и за конкурса и както обикновено за да се броят прочитите, коментарите, да може да се оценява.Кой спази трите задължителни условия? И пак ще кажа ''неуважение'' към кункурса, към традициите, към сайта, към участниците, към истината, макар че тук има по-точни думи.
hixxtam Администратор
Записан(а): Nov 21, 2003
Място: Плевен
Въведено на:
01 Апр 2025 15:34:59 » Re: За конкурса
mig написа:
...Но няма да спестя и разочарованието си. Първо - резултатите бяха съобщени със 16 часа закъснение, чудовищно неуважение към участници и потребители на сайта...
Искам само да уточня, "чудовищно неуважение към участници и потребители на сайта" няма, защото естеството на процеса не позволява да бъде по друг начин. Резултатите на журито се научават няколко часа преди награждаването. Трябва да се направят грамоти, да се подредят наградите и подготви всичко в галерията за самото награждаване. Казвам това за разяснение, а не като организатор, защото моята работа беше да осигуря мястото, където да бъдат публикувани произведенията на участниците. Като страничен наблюдател, бях свидетел на целия този процес. Освен това, къде в обявата за конкурса пише, че резултатите ще бъдат обявени в сайта по време на награждаването или в следващите няколко часа?
_________________ ХИПО
mig ХуЛитер
Записан(а): Sep 16, 2010
Място: Враца
Въведено на:
02 Апр 2025 09:19:32 » на вниманието на Хипо
Колко време е необходимо за да се напише това, дори и с един пръст да пише човек?
* * *
Конкурс за смешна поезия и проза
„Очи към себе си” 2025 г.
Отличени творби и автори
Поезия:
1. Divkozel/ Криминаленце
2. pinpin/СМС от Холивуд
3. Osi4ka/ Монолог на Вуте
Поощрения:
pc_indi/Реквием за една твърде стара любов
Abonat/ Брачна политическа коректност
Проза:
1.Amadeus/ РЕГРЕСИВНА ЕВОЛЮЦИЯ
2. Mitkoeapostolov/ Учител на годината
3. Azzurro/ Морген
Поощрения:
Mig/ Моля те, не се побърквай
pc_indi/ Как бе отнета лекарската ми практика
Награда на името на Иван Янкулов –
Apostolicia/ На сватба у Сицилия
Награда на името на Васил Стефанов/Слона/ -
BoboDux/ Престъпление
* * *
А Маркони знаеше резултатите още в петък следобед, защото и аз знаех,че съм поощрена точно от нея, в разговор по Месинджър. Няма да трия разговора, освен това съм го снимала. Няма как да отрече.
hixxtam Администратор
Записан(а): Nov 21, 2003
Място: Плевен
Въведено на:
02 Апр 2025 11:06:13 »
Не споря какво е знаела Маркони - тя е член на журито. Аз не. Научих резултатите непосредствено преди награждаването и те се обявяват официално по време на награждаването. Публикуването им предварително е в противоречие с регламента на конкурса. Като написах регламента искам да подчертая - къде в него пише, че те ще се обявят час или два след награждаването?
Вижте, не защитавам никой. Искам само да подчертая, че един човек - Ваня Маркова прави всичко възможно, този конкурс да съществува вече 20 години. Тя осигурява всичко - място, награди, жури, за да може вие творящите, да имате поле на изява. Беше заета цялата вечер на награждаването с гостите, дори приюти двама от тях в дома си.
И изведнъж, вие mig, усещате "чудовищно неуважение към участниците и потребителите на сайта", защото видите ли, резултатите са публикувани тук 16 часа след награждаването.
Във вашият пост, аз пък виждам "чудовищно неуважение" към организаторите и се питам дали си заслужава труда, който се полага от екипа на сдружение ХуЛите в продължение на 22 години за предоставяне на тази платформа за самоизява.
Заслужава си, защото в този сайт се изградиха много добри и съвременни автори, създадоха се приятелства, творчески кръгове и групи.
Според мен темата е изчерпана и я заключвам.
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума