Записан(а): Dec 13, 2003
Място: Варна
Въведено на:
31 Мар 2024 00:21:13 » "Очи към себе си" Крайно класиране
Топлата съботна вечер приюти надеждата ни, че щом сме съхранили чувството си за хумор, светът ще оцелее. 102 - те произведения, които се конкурираха за призовите места в деветнадесетото поредно издание на конкурсът за поезия и проза "Очи към себе си", вдъхват оптимизъм в тази посока.
Бардът Владимир Стоянов допълнително наектризира самочувствието ни, анонсирайки всяка своя песен с кратки моменти от славната ни история, вдъхновила текстовете на песните му.
Отличени творби в деветнадесетото издание на конкурса за хумористична поезия и проза „Очи към себе си” организирано от галерия „Арт Маркони” и сайт за ХУдожествена ЛИтература Hulite.net
Категория Поезия:
Първо място : „Направи си сам” – Райчо Русев / rajsun /
Второ място : „Нямидж” - Милена Белчева /Ladyinblack
Трето място : „Първа пролет помирисах” - Герман Щърбанов / Bukvist /
Поощрение : „МУченическа сага с един полумъдрец” - Дора Господинова / Marta /
Категория Проза:
Първо място: „На война, като на война” - Мариана Царкова / Mia2442 /
Второ място: „Скумрия с шам фъстък” – Калоян Димитров / Amadeus /
Трето място: „Лятна история” – Петя Момчилова / petunia /
Поощение: „Търся втория си съпруг” Елена Георгиева / val6ebnica/
Награда на името на Васил Стефанов /Слона/: „Вълшебната плешка” – Димитър Апостолов /mitkoeapostolov /
Специално поощрение за най-млад и показващ талант автор: „ Класната” Ния Германова
С благодарност към безвъзмездната работа на журито в състав:
Стефка Петкова/pc_indi/ , отличена с първо място, категория „поезия” в „Очи към себе си”2023 г.
Иван Иванов /ivan ivanich/ отличен с първо място, категория „проза” в „Очи към себе си”2023 г.
Надя Димитрова – завеждащ библиотеката към НЧ„Бачо Киро-1939 „ с. Кранево, община Балчик
Ваня Колева – представител на библиотеката към НЧ”Зора 1894” град Шабла
Ваня Маркова – арт мениджър на галерия „Арт Маркони”, инициатор на конкурса и домакин на събитието
Специална благодарност за Женя Живкова - Стайкова – поет. Дългогодишен спонсор на конкурса, която за втора година поема изцяло наградния фонд.
Надявам се оживлението в любимият ни сайт Хулите.нет, което винаги настъпва покрай конкурса, да продължи със същата енергия.
_________________ За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
rajsun ХуЛитер
Записан(а): Dec 26, 2004
Въведено на:
31 Мар 2024 08:42:58 »
БЛАГОДАРЯ на Ваня, на Жени, на всички! БЪДЕТЕ!
CheGuevara ХуЛитер
Записан(а): Aug 08, 2007
Място: за момента-Калифорния,а постоянно-В.Търново
Въведено на:
31 Мар 2024 10:37:07 » Честито!!!
Честито на наградените!!!
_________________ Танцуваща с гарвани
Перо от гарван кацна на дланта ми -
небето ме докосна...
zinka ХуЛитер
Записан(а): Nov 05, 2007
Въведено на:
31 Мар 2024 15:48:24 »
Честито, драги, отличили се с добро чувство за хумор!
Здрави, усмихнати и споделящи -за добруването на сайта ни и всички в него!!
Сполука - всем!!
Разбира се и на журиращите и спосориращи!
Mia2442 ХуЛитер
Записан(а): Sep 18, 2009
Място: София
Въведено на:
31 Мар 2024 17:23:47 » Много се радвам
Снощи не успях да дочакам вести, но тази заран в 4 надникнах в сайта и Уау - първа награда - много съм щастлива и естествено никакъв сън повече
Честито на всички наградени и номинирани - тази година имаше много добри творби, а както се казва - отличените са първи сред равни.
Важното е, че творихме, смяхме се и беше интересно!
Благодаря на всички организатори, жури и спонсори - дано и догодина пак да се срещнем, а дотогава - здраве и усмивки
amadeus ХуЛитер
Записан(а): Dec 10, 2007
Въведено на:
31 Мар 2024 20:16:17 » Re: Много се радвам
Mia2442 написа:
Снощи не успях да дочакам вести, но тази заран в 4 надникнах в сайта и Уау - първа награда - много съм щастлива и естествено никакъв сън повече
Честито на всички наградени и номинирани - тази година имаше много добри творби, а както се казва - отличените са първи сред равни.
Важното е, че творихме, смяхме се и беше интересно!
Благодаря на всички организатори, жури и спонсори - дано и догодина пак да се срещнем, а дотогава - здраве и усмивки
Аз пък бях там. Заслужена е наградата. Още като го прочетох се зачудих на кое ли място ще е в тройката
pastirka ХуЛитер
Записан(а): Sep 02, 2007
Въведено на:
31 Мар 2024 20:20:19 » Честито!
И аз се причислявам и казвам ЧЕСТИТО на всички наградени!🥰🎉Конкурсът беше действително силен и се посмяхме на воля в тези трудни времена. Да сме живи и здрави и догодина да сътворим с общи усилия още по-голяма творческа конкуренция! Специални благодарности към организаторите и нашия ентусиазиран спонсор - Женя!💖
amadeus ХуЛитер
Записан(а): Dec 10, 2007
Въведено на:
31 Мар 2024 20:43:11 »
Приятно е да знаеш, че в тия вълчи времена там някъде все още има хора с отношение към писаното слово.
Ще рече някой, че това са усилия на вятъра, ама не са. Душата и тя има нужда от храна и във всяко време има нужда от едни "прометейчета" да разнасят пламъчета от човек на човек. Пък ако лумне някакъв огън да постопли повече хора - толкоз по-добре. Инак ще трябва да се връщаме в пещерите...
Ще се радвам ако и моето "отроче" е посъбудило някакви емоции у тия, които са го прочели/чули. Не го съдете строго. Родено е набързо и на майтап. А и "баща" му пише стихове в стил "кой ми изяде десерта", а получава награда за хумористична проза. Има ли как да бъде по-смешно?
Благодаря за оказаното внимание и сърдечни поздрави и на котката пред галерията
mamasha ХуЛитер
Записан(а): Oct 29, 2008
Място: Бургас
Въведено на:
01 Апр 2024 00:36:35 »
Поздрави и от мен, приятели, участващи и номинирани! Честито на Райчо, Милена, Буквист, Марта, Миа, Amadeus, Петя, Вълшебница. Стискам ръка и на Марта, Митко Апостолов, Ния.
И... живот и здраве, ще се срещнем на някой от следващите "Очи към себе си"
Маркони, обещавам - ще участвам!
RABOTYAGA ХуЛитер
Записан(а): Mar 05, 2024
Въведено на:
01 Апр 2024 04:04:35 »
ЧЕСТИТО ОТ СЪРЦЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ОТ КОМПЕТЕНТНОТО ЖУРИ!
Желая да продължават да виждат смешното и ироничното в ежедневието!
БЛАГОДАРЯ за номинирането на историята "Пръдла"!
ВЪПРОС: Едно от изискванията за ПРОЗА бе текстът да е ДО ЕДНА МАШИНОПИСНА СТРАНИЦА.
Било ли е променено това условие (всички отличени текстове са далеч по-дълги)?
Mia2442 ХуЛитер
Записан(а): Sep 18, 2009
Въведено на:
01 Апр 2024 11:22:40 »
RABOTYAGA написа:
ЧЕСТИТО ОТ СЪРЦЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ОТ КОМПЕТЕНТНОТО ЖУРИ!
Желая да продължават да виждат смешното и ироничното в ежедневието!
БЛАГОДАРЯ за номинирането на историята "Пръдла"!
ВЪПРОС: Едно от изискванията за ПРОЗА бе текстът да е ДО ЕДНА МАШИНОПИСНА СТРАНИЦА.
Било ли е променено това условие (всички отличени текстове са далеч по-дълги)?
Привет, Работяга - да ви отговоря аз като препатил хулитер - на мен админите на конкурса са ми връщали творба от 2 страници с препоръка да я съкратя. А нали знаете каква мъка е да задраскваш собствени изречения -все едно, че Шекспир зачертавашWink
Но, всъщност, е много дисциплиниращо -оказва се, че нещо разказано на 2 страници, може да се напише и на 1 -даже е по-наситено и готино.
Общо взето, допуска се страница и малко - като изключение. Все пак и админите искат да разберат края, без да броят запетайкитеWink
Така че, и да е надхвърлен с малко обема, мисля, че хората с чувство за хомор не са пазванти - важното е да се посмеем
Marta ХуЛитер
Записан(а): Feb 23, 2004
Място: България
Въведено на:
01 Апр 2024 17:55:55 »
Честити да сме! Първоаприлско днес, трийсетина градуса по следобедните сенки със сахарско участие - прах в очите на слънцето. Толкова хора с читаво чувство за хумор познавам покрай този конкурс, че всеки път печеля! Радвам се за всички, които могат добре да се посмеят със себе си! Така се живее! С веенето барабар! Не да си налягаме парцалите - да си развяваме смеха! Знаме на един по-светъл и-ведър свят
pc_indi ХуЛитер
Записан(а): Dec 06, 2005
Въведено на:
02 Апр 2024 01:11:04 »
Честито на всички наградени и първи сред равни! И на всички всички, които споделихме смеха и очите за себе си, и празника! Нека и Април, и годината нататък са изпълнени с усмивки, вдъхновение и весело настроение!
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
02 Апр 2024 22:32:14 » До догодина - по същото време!
Благодаря на всички участници за това, че в тези никакви времена, успяха да предизвикат себе си и нас, читателите да се усмихнем. Определено имаше произведения, които не просто ме усмихнаха, а се смях от сърце. Не всички от тях попаднаха в челната тройка, но за това сме пет души - за да има баланс в мненията.
По повод едната страница . Помислете - всеки от журито трябва да прочете всички произведения и със сигурност не само веднъж. Тази година участваха 102. Всички сме доброволци. Това е единствената причина за ограничението и мисля, че е поносима. Както виждате не се вторачваме в някоклото реда повече, ако имат какво да кажат. Да, на младата авторка сме направили компромис - съзнателно. Хубаво е да я поощрим, защото има заряд. Дай боже да го развие и ние да сме част от този Път.
Друг път мога да ви разкажа патилата на един журиращ - но вече вървя към следващата проява - изложбата на един талантлив художник от Търново. Моля, всички наградени, с които не успях да се свържа, да ми изпратят телефони, за да се уговорим как да получт наградите си.
Маркони
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
08 Май 2024 21:19:26 » Най-после всички награди и грамоти са предадени!
Скъпи приятели, конкурсът ни "Очи към себе си" вероятно е един от малкото конкурси, който изпраща наградите и грамотите на отличените участници на адрес и за своя сметка. Нямах представа, но много приятели, печелили различни награди от национални конкурси споделиха, че ако не се явят на награждаването - губят наградата. Аз лично не съм участвала и нямам никакъв опит, но съм склонна да се доверя. Това ме кара да се чувствам още по-уютно от факта, че се наложи да проявя доста упоритост, докато открия и последният носител на поощрение - нашата най-млада участничка. Вече се свързах с ръководителката на кръжока по литература, в който участва и дори съм организирала представителната ни извадка от Стара Загора - Марта и Вълшебница да връчат в подходящ момент грамотата и подаръците на момичето.
Благодаря на Герман Щърбанов, който всъщност спомогна за таксите на куриерите, отказвайки се от своята парична награда. Моля за извинение Митко и Райчо, че им обърках наградите и се наложи да си ги препращат, но пък се запознаха, както това се случи с Марта и Вълшебница, които пък се оказаха от един град с малката ни участничка. Случват се такива хубави суматохи понякога, че дори не можеш да ги измислиш ако решиш.
Макар и няколко дни след сбирката ни, Женя Стайкова, нашият неуморен спонсор на наградния фонд, пристигна във Варна. Макар и по тревожен повод тук, отдели време да се видим и да попие всяка дума от разказът ми за поредната споделена вечер, емоция от която определено имаше нужда.
Надявам се до следващия конкурс да събирате усърдно впечатления и най-важното - да не загубите чуството си за хумор. Бъдете здрави и до нови срещи!
Маркони
Вече имам и линк към сълитието от Стара Загора
https://www.facebook.com/groups/424065232770729
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума