Записан(а): Dec 13, 2003
Място: Варна
Въведено на:
03 Май 2023 17:28:22 » "Ти гониш !" - ново предизвикателство!
Скъпи приятели,
Предлагаме ви едно предизвикателство, което за сега си няма име и за това се възползвам от това работно заглавие „Ти гониш!”. Идеята предложи спонтанно, непосредствено след конкурса „Очи към себе си”, един от участниците. След като поумувахме малко, се спряхме на този вариан:
В специално създаден форум на първа страница стартират Icy, Pastirka и Zinka с по едно стихотворение с отворен финал предполагащ всеки, който пожелае - да се включи и да продължи. До тук нищо ново и различно от това, което вече се е случвало с доста произведения, публикувани тук. Единствената разлика е в това, че темата ще бъде отворена за коментари в рамките на един месец - т.е. до 02.06.2023 г. вкл. След което ще стартират нови стихчета…Стихотворението, което е събрало най-много продължения, ще бъде отличено. Наградата ще бъде книга. За сега ще ползвам от тези, които са имали премиери в галерията ми.
Знам, че някои ще го нарекат стихоплетство, но идеята е да се забавляваме и да провокираме творческия си импулс. Благодарна съм на инициатора, както и на останалите, които се включиха, защото едничкото ни желание е сайтът ни да се раздвижи. Искрено се надявам това да се случи!
Маркони
_________________ За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
_katerina_ ХуЛитер
Записан(а): May 27, 2009
Въведено на:
04 Май 2023 11:16:52 » Приветствам!
Идеята е чудесна! Ще дам и аз книги за награда. Участвам!
_________________ skype kati_35
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
04 Май 2023 18:35:54 » Включи се и в поетичната въртележка.
То така на готово да дава книги - всеки може!
pastirka ХуЛитер
Записан(а): Sep 02, 2007
Въведено на:
05 Май 2023 21:50:53 »
Книгите са за награждаването в края след месец, но нека първо да стигнем до него. Като гледам броя на четенията, разбирам, че проявявате интерес, но нямам отговор защо не се включвате. Продължете историите според вашите виждания, знам, че ще се получат неочаквани обрати и сюжетите могат да тръгнат в различна посока. Нека го направим!👍 И тримата ви чакаме с нетърпение в новото ни творческо предизвикателство, приятели!🥰
Marta ХуЛитер
Записан(а): Feb 23, 2004
Място: България
Въведено на:
07 Май 2023 08:33:21 »
Ни сам са назландисвала вупще!
Ма каня са, та каня - са засииилвам
и троен скок да сторя ми са ще,
ма нещо каталясвам и не стигам!
А днес, чи утре - сякъш оня ден
са моташи април тъдява,
пуглеждам календаря снощи - вайй,
ма май душъл у нашата държава!
Ни са пумайвай! - ми са стряска май,
ми стягай са и почвай да са гониш!
Та ей ма на - душла съм, ни се мая
и ся шса пробвам в тая гоненка!
pastirka ХуЛитер
Въведено на:
07 Май 2023 09:16:48 »
Ай, колко сладко си гу удурдисала!
Пручетух го еднъж, че дваж, че трети!
Засилваш се, преди да си кандисала
и кацваш на избраните куплети.
Разнищваш после авторския смисъл,
допълваш нящо, пръкнало в главата,
догонвайки последния дописал
и снасяш продължение в лехата!
Ха, добре дошла, Мартичка!🥰👍🌹
zinka ХуЛитер
Записан(а): Nov 05, 2007
Въведено на:
07 Май 2023 21:15:08 »
Марта разсъждава доста зряло...!
Не знам с червено или бяло
вѝно мозъкът си храни...?
Е, нека тайна да остане.
Че във ръката е с дилаф –
не можем да допуснем гаф
из сайта със чупливи вещи.
/за влюбени сърца – се сещай.../
Ай да видим кво ше стане...
Всеки гонен е поканен!
)
pc_indi ХуЛитер
Записан(а): Dec 06, 2005
Място: София
Въведено на:
08 Май 2023 22:13:35 »
Чудесна е идеята, приветствам я от сърце! И се закачам и аз, разбира се!
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
01 Юни 2023 13:31:11 » Честит празник на детето! Честит първи сезон
Нашата игра "Ти гониш" приключи своя първи сезон. Радвам се, че идеята проработи, съдейки по броя четения и забавни включвания.
По първоначалния регламент излъчваме победител, чието стихотворения -снежна топка, е успяло да събере на-голям брой коментари в стихотворна форма.
ЧЕСТИТО Zinka!
Наградата е стихосбирка на Павлина Йосева "И тъмното почва да свети", която тя представи в галерията преди време. Към тази награда Pastirka ще добави и своя стихосбирка.
Наградата на най-активен участник, който поддържаше огъня е - ЧЕСТИТО Pastirka!
Тя получава правото да продължи с ново стихотворение в средващия сезон ЮНИ.
На 04.06 / неделя/ ще пуснем новите три стихотворения. Много моля тези, които искат да се включат със стихотворение -снежна топка, нека ми пишат на лични, за да ги предвидим в следващия месец. По регламент участват САМО ТРИ СТИХОТВОРЕНИЯ, не пускайте нови теми.
До неделя, когато ще обявим останалите двама участници, се разделям с вас с пожелание за хубав празник! Запазете детския си възторг, лъчезарност и любопитскво!
Маркони
zinka ХуЛитер
Записан(а): Nov 05, 2007
Въведено на:
02 Юни 2023 22:41:40 »
Победата е за двете ни с Пастирка!
Защото ако едната да беше малко по-малко запалена - нищо нумаше да се получи за един месец.
Но вече сме загряли.
Само чакам някоя пиеса да започне, за да скоча на сцената - хич няма да чакам режисьорина. :!!
Много благодаря на Кики - Петров, който се справи чудесно!
Добре, че м.май приключи, че любовта беше на шамар разтояние да избухне - любовния триъгълник щеше да ни отнесе главите!
Но сега е м. юни - и на ход са други истории и блянове или ядове.
Ха, да видим!
)
pastirka ХуЛитер
Въведено на:
04 Юни 2023 11:14:32 » Загрявам!
Тук съм и аз - pastirka, 🥰поддържам форма и загрявам на тъч линията, нахъсана всеки момент да се впусна във втория сезон на творческата ни гонитба! И вие като мен сте в очакване, нали? След малко звуковият сигнал ще даде началото. Готови ли сме всички? Благодаря на тези, които се престрашиха и се хванаха на хорото! Макар да не знаехме дали сме налучкали правилните стъпки, мисля, че се получи добре! Е, дойде време да прекрачим и втората стартова линия! Заемете местата си!
Успех на всички в щафетния ни спринт, приятели!👍👩❤️👩💖
Markoni55 ХуЛитер
Въведено на:
05 Юни 2023 10:16:35 » Ето ни отново в ЮНИ
Отново стартират три "поетични снежни топки", които всеки от вас би могъл да "претъркаля" в собственото си въображение. Надявам се пак да се забавляваме!
По регламент продължава участие авторът с най-много включвания в предишната игра - Pastirka
Към отбор ЮНИ се присъединават pc_indi и Markoni
Моля, желаещите да подкрепят играта, да не отварят нови теми, а само да допълват идеята с коментари.
Тези, които биха искали да се включат в юлското издание - нека изпратят своите предложения на лични на Pastirka.
И нека играта започне сега!
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума