| Автор |
Съобщение |
Mia2442
ХуЛитер

![]()
Записан(а): Sep 18, 2009
Място: София
|
Въведено на:
10 Яну 2024 22:48:41 » Не на понеделниците |
|
С щерката се чуваме редовно и се питаме:
- Как беше денят ти?
- Понеделнишки – как да е?
И това обяснява всичко - страшно много работа, един вагон несвойствени задачи, всеки те дърпа за нещо, всички са кисели и изнервени, а е едва понеделник. Разбира се, понякога и петък е като понеделник – цялата несвършена работа ти се струпва в петък следобед, но като цяло петъкът е лентяйски ден в предвкусване на уикенда. Даже си пишем” Честит петък”! Нищо общо с мизерния понеделник.
Но трябва много да ми е дошъл до гуша, защото написах във Фейсбук:
„3 в 1 - мокро, студено и понеделник!
Понеделникът би могъл да отпадне от седмицата, мисля аз. На негово място би могло да се включи втора неделя - неделя прим, например!  ”
И заваляха коментари:
С.Б. :
- Винаги съм мечтала за два петъка, но не знам доколко е здравословно!
В.И. :
- Може да се обединим с общ призив - да проспим понеделника. Ха ха ха!
М.И. :
- Понеделник - Неделя Прим; Вторник - Неделя Секонд...
После се включи и Маркончето:
- На мен не ми пука, и аз като Пинче взех решение неделята ми да е в четвъртък. Ако искам и в петък може, когато реша. Така че реши си.
В скоби ще кажа, че това „реши си” много ми хареса – все пак „ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ”.
Една бургазлийка обобщи мненията:
- Предложението се приема! После предстои дебат кои месеци да отпаднат - аз лично не одобрявам наличието на февруари и април, може да ги заменим с юли прим и август прим...
Но веднага срещна отпор от М.С. :
- Чакайте сега - за февруари съм съгласна (и аз едва го изтърпявам), но защо април? Аааа, не, април не го давам - първият месец на пролетта. Бих жертвала ноември.
Реплика от Бургас:
- Защото при нас, край морето април не е никакъв пролетен месец - мъгли, хлад... Ама хайде - нека остане!
Имаше още безценни мнения и коментари, затова се запитах не е ли време за един всенароден референдум –„Не на понеделниците”. Или пък „Вън понеделника от България!” Подозирам, че по тази тема нацията ще се обедини, а това е важно, нали? |
|
|
|
 |
Markoni55
ХуЛитер

Записан(а): Dec 13, 2003
Място: Варна
|
Въведено на:
10 Яну 2024 22:59:41 » Добре дошла на борда! |
|
Мани, благодаря, че откри началото на поредното деветнадесето издание на любимия конкурс "Очи към себе си"!
Темата е много актуарна. Особено сега, като сме тръгнали да премахваме толкова неща...Ами що не и понеделниците? В еуфорията я някой разбрал, я не, ама да се върти колелото...Иначе за протокала, се придържам към мнението на Пинче -" и неделята му е в четвъртък". Аз си ги тача четвъртъците и винаги си откривам изложбите точно в този ден от седмицата, което ми напомня и за "Благодатният четвъртък" на Стайнбег. Явно има нещо магнетично в четвъртъка, няма да е случайно.
На добър час! |
_________________ За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя... |
|
|
 |
pastirka
ХуЛитер

Записан(а): Sep 02, 2007
|
Въведено на:
11 Яну 2024 12:35:48 » |
|
И аз имам запазено място на борда, но още не съм "измътила" това, с което ще участвам. Поздравявам те като първи престрашил се участник в конкурса и ти желая успех, Mia!👍🥰 Ние всички си обичаме много това състезание между равни и пасажерите на кораба ще бъдат доста - сигурна съм!
Хайде да се повеселим отново, приятели!😍 |
|
|
|
 |
Administrator
Site Admin

Записан(а): Nov 18, 2003
Място: Интернет :)
|
Въведено на:
11 Яну 2024 13:53:00 » |
|
Лошото е само, че колкото повече се отдалечаваш от понеделника, толкова повече се приближаваш към него...
 |
|
|
|
 |
pc_indi
ХуЛитер

![]()
Записан(а): Dec 06, 2005
|
Въведено на:
15 Яну 2024 05:54:17 » |
|
Понеделникът на три недели!- ще възкликна аз, макар че..аз преобладаващо ги почивам тях, така че... Стари понеделници събираааам!
Хайде, добре открила конкурса и успех!  |
|
|
|
 |
Mia2442
ХуЛитер

![]()
|
Въведено на:
17 Яну 2024 10:55:52 » :) |
|
|
|
 |
IGeorgieva
ХуЛитер

![]()
Записан(а): Jan 06, 2014
|
Въведено на:
20 Яну 2024 22:35:52 » |
|
Само някоя партия да не яхне вълната, че нищо няма да излезе от референдума!  |
|
|
|
 |
Markoni55
ХуЛитер

|
Въведено на:
21 Яну 2024 23:56:40 » Оле! |
|
Права си! те само чакат хубава идея и...  |
|
|
 |
verysmallanimal
ХуЛитер

![]()
Записан(а): Dec 03, 2010
|
Въведено на:
28 Яну 2024 09:58:26 » |
|
!!! ))))))))) |
|
|
|
 |
Markoni55
ХуЛитер

|
Въведено на:
29 Яну 2024 23:05:13 » Re: :) |
|
|
|
 |
Markoni55
ХуЛитер

|
Въведено на:
19 Фев 2024 19:06:43 » Мани, истинска находка! |
|
Днес във ФБ попаднах на нея: Ако искаш да обидиш, ама по-деликатно някого му кажи: Ти си ПОНЕДЕЛНИКЪТ на живота ми"! Яко!  |
|
|
 |
Mia2442
ХуЛитер

![]()
|
Въведено на:
25 Фев 2024 08:31:58 » Re: Мани, истинска находка! |
|
| Markoni55 написа: |
Днес във ФБ попаднах на нея: Ако искаш да обидиш, ама по-деликатно някого му кажи: Ти си ПОНЕДЕЛНИКЪТ на живота ми"! Яко!  |
Наистина находка - още утре - понеделник , ще я пробвам
Но забелязала ли си, че понеделниците започнаха да идват твърде често и някак си внезапно?
 |
|
|
|
 |
verysmallanimal
ХуЛитер

![]()
Записан(а): Dec 03, 2010
|
Въведено на:
27 Фев 2024 13:30:17 » |
|
Ндааа... Неслучайно според Стругацки "Понедельник начинается в субботу"...  |
|
|
|
 |
Marta
ХуЛитер

Записан(а): Feb 23, 2004
Място: България
|
Въведено на:
15 Мар 2024 08:27:58 » |
|
Нямам такъв проблем с понеделника, но виждам, че горното творение е едно своеобразно репортажно реалити
Много ме зарадва с подаръка си - припомних си милата леля Зъбоболя, за теб имам ответен - https://www.youtube.com/watch?v=goFIxxWru78
 |
|
|
|
 |
Mia2442
ХуЛитер

![]()
|
Въведено на:
16 Мар 2024 08:51:34 » |
|
Вакрилов, нищо, че започва в събота, просто между неделята и него нека има още един ден 
Марте, заслугата е на приятелите от репортажа Благодаря за Брилянтената ръка - усмихна ме на мига
Очаквай моя подарък при "Carpe diem" |
|
|
|
 |