Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
ХуЛитери:
Нов: Darsy
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14243

Онлайн са:
Анонимни: 2007
ХуЛитери: 2
Всичко: 2009

Онлайн сега:
:: ivliter
:: silviqmileva

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Юли 2026 »»

П В С Ч П С Н
    12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator

С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Пържолата
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашата оценка:

5
70%
 70%  [ 7 ]
4
20%
 20%  [ 2 ]
3
10%
 10%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 10

Автор Съобщение
konkurs
Модератор
Модератор

Записан(а): Mar 05, 2006

МнениеВъведено на: 11 Мар 2013 20:08:13 » Пържолата Отговори с цитат върни се горе

Последните години на миналия век. Комбинат "Дружба" преговаря със световно известна фирма (не казвам коя за да не ú правя реклама), генералният директор е поканил на обяд гостите си в механа "Под кривата круша", аз ги съпровождам – за да превеждам. Обслужват ни младеж и девойка, чужденците са приятно изненадани от обстановката, сега ще ги очароваме и със сочната скара...
- Пържолите бяха седем, сега са шест! Не знам къде е едната, търсих я навсякъде!- казва сервитьорът, искрено учуден.
- Непълната порция да е за мен, никой няма да гледа в чинията ми – успокоявам го аз, и като не знам как и къде би могла да се изгуби пържола, бързам да добавя: - И да се намери, не ми я носи! Изяж си я за наше здраве!
Сервират на всички, на мен - каквото останало. Не съм ни гост, ни домакин, на работа съм! Говоря най-много (колкото всички останали, взети заедно) без да добавя и дума от себе си и без друго си връщам порцията цяла или почти. Вярно е, че избрахме заведението заради сочните пържоли, но от друга страна си е жив късмет: да изчезне само една от тях, да сме поръчали мешана скара
За мен историята е приключена, но и сервитьорът гради имидж: пържолата се намерила и той тръгнал да ми смени порцията! Едва успях да изрека "Сакън, недей!" (с усмивката на "Благодаря, много мило!"), посочвайки му свободния куверт. А шефът направо го гали с поглед: - Гриша! Поканú Найден шофьора, той е отвън в буса!
Но шофьорът ни се отдалечил на някъде с нисана; а Галя Манкова, ценовичката, се появи на вратите точно в момента, в който Гришата уведомяваше генералния за това. Шефът отменя издирването, но сервитьорът не подозира, че има друга причина, а още по-малко, че обстановката може да се промени светкавично и бърза към кабинета на управителя за да позвъни до стола - опит да спаси Найден от сериозни последици. Намира го там, кани го от името на Миронов, после праща колежката си да ни каже, че се е намерил, че идва. А Манкова, приела поканата, вече си пудри носа в тоалетната, преди да седне на маса с гостите. Тя е толкова притеснителна, не очаквала да се засечем, а ако знае и каква ситуация възникна с нейното появяване! Не трябва да разбира! Какъв гаф: към края на обяда, двама души за едно място на масата, и двамата поканени от Миронов! Галя идва първа. Поздравява, канят я отново, сяда. Шефът я пита какво ще пие. А аз съм като на тръни. Само да видя Найден и скачам! Не съм измислила още как ще го отдалеча, та всичко стана за минута - две! Може да е още в завода, трябва да е там! Звъня до портала: „Излезе ли Найден?” „Сега излиза, отивам да го пусна!” казва дежурният, а аз: „Нее! Задръжте го там, не го пускайте!” Паузата е дълга, а след нея: „Абе вие майтап ли си правите с мене, бе? Миронов ме канел на техната маса... Ти... да си развеваш там копринките, а Найден няма и хлеб да яде, така ли?!” Това вече е Найден. Казвам му да се нахрани спокойно и да ни да чака в завода.
Свърши се! Дежурният няма да отвори портала за буса, шофьорът не би се явил пред Миронов без нисана. Бурята ще отгърми далече.
А гостите вече стават. Докато изляза, те са на терасата. Виждам гърбовете им, а пред мен... котка! Пред очите ми се курдиса между чашите и последната порция мешана скара. Прехвалените пържоли май били жилави. Галя само се е ”борила” със своята! Но тези следи не са от нож!... Сервитьорката слага край на следствието, грабвайки и веществените доказателства, и намерения на местопрестъплението нарушител. И аз бих се жертвала, в името на имиджа (въпреки жестокия спомен от детството, когато на всичко отгоре ме заляха с ракия), но после как ще се покажа пред гостите? А от нейния отбор има резервни играчи. Но зверчето се отпуска в ръцете ú, без никаква съпротива!!! Тръгват към кухнята, а аз вървя бавно към тераса, откривайки, че и аз имам заместник, Галя, която обяснява на гостите, че младите хора в пълна униформа не са военни, а ученици, и че не протестират, а манифестират. После двете ги успокояваме, че снимките на отсрещната стена не са на издирвани, а на умрели хора, и са окачени там от най-близките им.
Но ние сме живи. От първата заплата ще си хапнем по пържола: Галя, Найден и аз. Само не в този ресторант, макар че няма опасност да ни сервират отново седмата пържола: котката няма да я пусне втори път!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
rajsun
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Dec 26, 2004

МнениеВъведено на: 13 Мар 2013 17:15:27 » !:))) Отговори с цитат върни се горе

Има ли котка, не може да не е интересно)))
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума